17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Spajić o incidentu: Identifikovan jedan napadač, uskoro će biti poznate informacije i za ostale

Milojko Spajić

DUA pita Spajića i Šaranovića: Šta se desilo  u Herceg Novom, ko je maltretirao albanske državljane



Demokratska unija Albanaca hitno poziva nadležne organe, premijera Milojka Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da preduzmu odgovarajuće mjere kako bi se rasvijetlila situacija, kako su naveli, nedopustivog ponašanja koja se desila danas oko 13:30 sati u  u Herceg Novom prema tri albanska državljanina i da se ova situacija hitno rasvijetli.

“Želimo da znamo šta je uzrok ovakvog ponašanja prema albanskim državljanima, gdje na snimku objašnjavaju da su bili maltretirani od osam osoba obučenih u vojne uniforme”, navodi Demokratska Unija Albanaca, koja je poslala i video.

Spajić o incidentu  

Premijer Milojko Spajić kazao je da je identifikovana jedna osoba koja je danas u  u Herceg Novom napala tri albanska državljana i dodao da će uskoro biti poznate informacije i za ostale napadače.

Demokratska unija Albanaca je ranije danas pozvala nadležne organe, Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da hitno reaguju zbog, kako su naveli, nedopustivog ponašanja koje se desilo danas oko 13 sati i 30 minuta u Kotoru prema tri albanska državljanina.

Spajić je na društvenoj mreži X naveo da duboko žali zbog današnjih događaja koji su, kako je kazao, zadesili naše drage goste iz Albanije.

On je istakao da Crna Gora mora biti i biće oaza mira i sigurnosti za sve.

„Naše misli su sa svima pogođenim, i radimo na tome da svima obezbijedimo sigurnost i gostoprimstvo koje zaslužuju“, kazao je Spajić.

On je rekao da je identifikovan jedan napadač i da se radi na njegovom privođenju.

„Uskoro će biti sve informacije poznate i za ostale“, dodao je Spajić.

U međuvremenu je i politički direktor Albanske alternative Maraš Dukaj pozvao nadležne da hitno ispituju sve okolnosti incidenta u kojem je, prema objavama na društvenim mrežama, osam osoba u uniformama maltretiralo tri državljanina Albanije.

Dukaj je u izjavi dostavljenoj Medijima naveo da se incident dogodio u Herceg Novom.

Izvor:Mina

Najčitanije