7 C
Kotor

Slušaj online radio

UP: Identifikovane tri osobe osumnjičene za napad na državljane Albanije, povod za incident događaj u saobraćaju

Policija

Policija je identifikovala tri osobe osumnjičene da su na magistralnom putu u mjestu Zelenika napale državljane Albanije.

Iz Uprave policije je saopšteno da je prema za sada raspoloživim informacijama, povod za incident bio događaj u saobraćaju.

“Danas je u popodnevnim časovima dežurnoj službi Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi telefonskim putem prijavljeno da je, na magistralnom putu u mjestu Zelenika, došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane više nepoznatih lica. Pripadnici policije su upućeni na lice mjesta gdje su zatekli tri lica, svi albanski državljani, koji su imali vidne povrede, a koji su zatim upućeni na ukazivanje ljekarske pomoći. Policijski službenici su preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je došlo do povrjeđivanja pomenutih lica, te rasvjetljavanja događaja. Izuzeti su video snimci nadzornih kamera sa objekata u blizini događaja”, piše u saopštenju.

Dodaje se da su pripadnici policije identifikovali tri osobe iz Herceg Novog, kao vinovnike fizičkog napada, a čiji je identitet naknadno utvrđen.

“Sa događajem je upoznat nadležni tužilac koji će se izjasniti o pravnoj kvalifikaciji nakon preduzimanja dalje naloženih mjera i radnji u odnosu na ova lica, ali i na identifikaciju eventualnih ostalih počinilaca, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena. Napominjemo, napadnuta lica su se u kritičnom periodu nalazili u vozilu koje nije imalo registarske oznake Republike Albanije i prema do sada prikupljenim obavještenjima, odnosno, prema za sada raspoloživim informacijama, povod incidenta je bio situacioni događaj u saobraćaju”, piše u saopštenju policije.

Izvor:Vijesti

Najčitanije