21 C
Kotor

Slušaj online radio

Fešta na skalama u čast smokvi i grožđu (foto)

Peta Fešta na skalama posvećena  jesenjim plodovima – smokvi i grožđu održana u petak i subotu u Herceg Novom okupila je tridesetak izlagača iz Crne Gore i Srbije, a sjajnim izborom popularnih djela klasične muzike i evergreen melodijama feštu je obojio  beogradski električni gudački kvartet  – Dinamika Music.

Cilj svih stađunskih fešti koje organizuje NVU Ruke je  okupljanje na otvorenim prostorima, revitalizacija zajednice,  animacija mještana  i gostiju, razmjena znanja i iskustava.

I da se taj cilj se ostvaruje  na najbolji mogući način potvrdile su predstavnice Udruženja Milina Rosić i Maja Erenji Hare Braun, kao i učesnici koji su predstavili  ono što sa ljubavlju proizvedu ili kreiraju, a u ponudi su bili slatkiši, džemovi, sokovi, ali i  unikatni nakit  takođe inspirisan smokvom i grožđem.

Naše sagovornice potvrdile su i da svaku feštu dugo i brižljivo pripremaju pa čim mine ova na skalama počeće pripreme za jesenju  svetkovinu. Podsjećamo da je najčešći komentar naših sugrađana da bi  ovakve programe trebalo organizovati posebno ljeti svakog vikenda.

Fešta na skalama 2019.

-Bilo bi lijepo, ali to podrazumijeva značajniju podršku i grada i pojedinaca jer je svaka fešta zahtjevna na svoj način.

Ovog puta izostala je tradicionalna donatorska trpeza  jer je tokom vrelog avgustovskog dana teško održati hranu na otvorenom, ali već na narednoj fešti i humanitarni aspekt koji njeguju u NVU Ruke biće opet prisutan.

Fešta je održana uz podršku hercegnovske  Opštine i gradske Turističke organizacije zatim Herceg festa, Ministarstva turizma i održivog razvoja i kompanije Lighthouse.

Izvor:Radio HN

Najčitanije