15 C
Kotor

Slušaj online radio

Stanović i zvanično osumnjičen za ubistvo Lašmanove

Lašmanova

Policija je rasvijetlila ubistvo Ukrajinke Anastasije Lašmanove (30) i podigla optužnicu protiv Arsenija Stanovića (22), sa kojim je bila u emotivnoj vezi.

Lašmanova je ubijena u stanu u Dobroti, 11. maja. Njeno tijelo pronađeno je sa više ubodnih rana. Stanović je od tada u bjesktvu.

Iz Uprave policije danas je saopšteno da policijsko–tužilačke aktivnosti ukazuju na sumnju da je Stanović 11. maja došao u stan koji je Lašmanova iznajmljivala u Dobroti nakon čega ju je tog dana u jutarnjim satima na svirep način ubio, zadajući joj oštrim predmetom više ubodnih rana u predjelu glave i tijela kao i jak udarac mehaničkim oruđem u potiljak.

“Nakon što je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo, A.S. se udaljio sa lica mjesta i od toga dana je nedostupan i za njim se intenzivno traga”, naveli su iz policije.

Navodi se da je policija, između ostalog, izvršila analizu telekomunikacinog saobraćaja i izuzetih video nadzora, sprovela određeni broj kriminalističkih obrada lica, prikupila veći broj obavještenja od građana, izvršila provjere operativnih podataka i izvršila pretres više objekata i vozila tokom kojih su izuzeti određeni predmeti i tragovi za koje se sumnjalo da imaju veze sa ubistvom ukrajinske državljanke.

“Na osnovu svih sprovedenih aktivnosti u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, obezbijeđeni su određeni materijalni i personalni dokazi, koji ukazuju na osnovanu sumnju da je A.S. izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret”, piše u saopštenju Uprave policije.

Najčitanije