24 C
Kotor

Slušaj online radio

Startuje Prvenstvo Crne Gore u vaterpolu

Vaterpolo – PVK Jadran

Završena je “vruća” zima za crnogorske vaterpolo reprezentativce. Posle Dohe najveći dobitak je plasman na Olimpijske igre u Pariz, ali sada je stiglo vrijeme i za klupske obaveze u 2024. godini.

Sutra počinje nova sezona Prvenstva Crne Gore. Igraće se po sistemu svako sa svakim, kod kuće i u gostima, a bodove donose nastupi u Regionalnim ligama Premijer i A1.

PVK Jadran, kao jedini učesnik Premijer lige, počinje prvenstvo Crne Gore sa četiri boda, Primorac, kao najbolje plasirani crnogorski tim u A1 ligi, startuje sa tri, Kataro sa dva, a Budva sa jednim bodom, saopšteno je iz Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

Nakon šest kola ligaškog dijela prvenstva igraće se plej-of za konačni plasman – za prvo mjesto i titulu šampiona sastaće se dvije najbolje ekipe iz ligaškog dijela.

Finale plej-ofa igra se u tri dobijene utakmice, a titulu brani PVK Jadran.

U prvom kolu, sutra, igraju Jadran-Budva (19) i Primorac – Kataro (18). Drugo kolo na programu je u subotu, 2. marta, a sastaju se Kataro – Jadran i  Primorac – Budva.

Derbi prvog dijela sezone igraće se u trećem kolu, 2. odnosno 3. aprila. Na Škveru  se sastaju Jadran – Primorac, u drugoj utakmici Budva – Kataro.

Raspored drugog dijela prvenstva odrediće se naknadno, najkasnije do kraja marta, a shodno obavezama klubova u završnicama regionalnog i evropskog takmičenja.

Izvor:RTHN

Najčitanije