12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Zatvaranje 55. Praznika mimoze – preko 600 karnevalista i koncert Prljavog kazališta

Zatvaranje Praznika mimoze

Svečano zatvaranje 55. Praznika mimoze donosi cjelodnevni program „Za sve gušte” u subotu, 2. marta. Centralno mjesto zauzima 7. Međunarodni karneval sa preko 600 učesnika, suđenje karnevalu i spaljivanje i spektakularni koncert Prljavog kazališta.

Prvi program u subotu ujutro biće Mala fešta od naranče koju priprema NVU Ruke, a održaće se u centru grada od 9.00 do 16.00 sati. Organizatori ističu da je interesovanje učesnika izuzetno veliko i da su već desetak dana pred početak obustavili prijavu izlagača.

Atraktivna sportska manifestacija Picigin biće održana na plaži kompleksa Portonovi u Kumboru. Početak je u 10 sati, brojne ekipe su već prijavile učešće i oprobaće se u ovoj tradicionalnoj igri u plićaku iako je temperature mora samo 13 stepeni.

Herceg Novi Mimoza – foto Mediabiro

Svečana povorka 7. Međunarodnog karnevala sa preko 600 učesnika, predvođena mažoretkama, trombonjerima, Gradskom muzikom HN, a uz pratnju delegacija Evropske federacije karnevalskih gradova i Opštine Herceg Novi, kreće sa Trga Nikole Đurkovića u 18.00 časova ka Igalu.

Čak 23 karnevalske grupe predstaviće se koreografijama u Igalu, potom će biti suđeno karnevalu (20.30), a presuda će biti obavljena na Bijelom mulu.

Herceg Novi, karnevalska povorka, Praznik mimoze – arhivski snimak

Ceremonija zatvaranja 55. Praznika mimoze biće završena koncertom Prljavog kazališta na platou ispred hotela Igalo.

Organizatori Praznika mimoze su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture Herceg fest i Turistička organizacija Herceg Novi.

Najčitanije