16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Štićenici više Dnevnih centara za djecu i mlade sa teškoćama u razvoju takmičili se u Tivtu

Takmičenje u atletici za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju

Rekreativno Opštinsko sportsko takmičenje u atletici za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju, održano je danas u Tivtu, u sklopu manifestacije “Novembarski dani” kojom se obilježava 21.novembar – Dan Opštine Tivat.

Ovu veoma uspjelu sporstko-društvenu manifestaciju namijenjenu najosjetljivim mladim sugrađanima, organizovala je JU Dnevni centar za djecu i mlade sa smetanjama i teškoćama u razvoju iz Tivta.

Učešće u sportskim nadmetanjima pored štićenika te ustanove iz Tivta, uzela su i djeca i mladi iz sličih centara u opštinama Herceg Novi, Budva, Cetinje, Nikšić i Berane, kao i dva specijalna olimpijska kluba iz Berana i Nikšića. Oni su se nadmetali u više disciplina – brzi hod, trčanje, bacanje medicinske lopte u dalj, te skok u dalj.

Direktor Dnevnog centra Tivat Srđan Krunić pozdravio je prisutne i najavio uskoro otvaranje sportskog kluba specijalne olimpijade u tom gradu.

“Ovo takmičenje u sklopu Novembarskih dana povodom Dana Opštine Tivat rekreativnog je karaktera, a sve u cilju promocije sporta za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju. Želim da se zahvalim djeci, roditeljima i svima ostalima što ste uveličali ovo naše takmičenje i nadam se ćete se prijatno osjećati u našem gradu. Za mene su sva ova djeca danas pobjednici. Dnevni centar je inicijator ovog takmičenja i pozvali smo srodne centre i dva kluba specijalne olimpijade. Mi smo takođe pri kraju registracije sportskog kluba specijalne olimpijade Tivat tako da ćemo u narednom periodu dati veliki značaj Specijalnoj olimpijadi Crne Gore u ostvarivanju naših i njihovih ciljeva.“- naglasio je Krunić.

Na kraju manifestacije koja je izazvala izuzetno pozitivne reakcije i veliko zadovoljstvo među učesnicima- djecom i mladima sa smetnjama i teškoćama u razvoju, nagrade najboljima uručio je potpredsjednik Oštine Tivat Goran Božović.

Izvor:S.L.

Najčitanije