14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Štilet počasni član Dermatološke akademije Bugarske

dr Štilet

Ugledni ljekar iz Tivta dr Predrag Štilet dobio je ovih dana još jedno međunarodno priznanje jer je imenovan za počasnog člana Dermatološke akademije Bugarske.

Ovo je već treća država koja dr Štiletu – predsjedniku Udruženja dermatologa i venerologa Crne Gore, ukazuje ovakvu počest jer je ovaj naš ljekar-specijalista već prethodno proglašen za počasnog člana nacionalnih Dermatoloških akademija Francuske i Češke Republike.

„Veoma sam zahvalan kolegana iz Bugarske koji su mi dodijelili ovo zvanje jer je ono potvrda napora koje mi svi zajedno u Udrušenju dermatologa i venerologa Crne Gore, ulažemo da pratimo najnovija dostignuća medicinske nauke u liječnju te vrste oboljenja, ali i na planu pozicioniranja Crne Gore na evropskoj mapi destinacija zdravstvenog turizma“-kazao nam je Štilet.

Doktor Štilet koji važi za jednog od najiksusnijih i najboljih stručnjaka za kožne i polno prenosive bolesti u regionu, je i član Borda direktora Evropske Akademije za dermatologiju i venerologiju (EADV), kao i Borda direktora Euromelanoma – međunarodne organizacije koja se bavi izučavanjem i liječenjem kancera kože – melanoma.

Zahvaljujući svojim dobrim međunarodnim kontaktima i intenzivnom lobiranju, Štilet je bez ikakve praktične podrške naših državnih organa i institucija, uspio da 2018. da u konkurenciji sa Portugalom i Islandom, izdejstvuje da ipak Crna Gora dobije organizaciju i domaćinstvo redovnog proljećnog samita Evropske Akademije za dermatologiju i venerologiju (EADV). Tada se tokom četiri dana njegovog trajanja, preko 1.700 učesnika ovog stručnog samita iz cijele Evrope okupilo u našoj državi na budvanskoj rivijeri, a što je do danas ostao najveći međunarodni naučni skup ikada održan u Crnoj Gori.

Izvor:S.L

Najčitanije