18 C
Kotor

Slušaj online radio

“Strah od leptira”

Strah od leptira

Pozorišna predstava STRAH OD LEPTIRA, rađena u produkciji Teatra VUK i MERLINKA festivala gostuje na Velikoj sceni kotorskog Kultunog centra u srijedu 02. juna.

Početak je u 20 sati.

Po motivima romana “Poljubac žene pauka” Manuela Puiga  i biografije Vjerana Miladinovića Merlinke predstavu je režirala Isidora Goncić.

Igraju: Dušan Kaličanin, Zoran Pajić, Svetislav Goncić

Prodaja ulazinica po cijeni od 5,00 eura (za đake, studente i penzionere 2,50 eura) biće na dan predstave od 10h do 12h u kancelarijama Kulturnog centra i na blagajni od 18h do 20h.

Broj mjesta je ograničen. Rezervacije na broj telefona 032 304 140.

Godine 1998. Nikola, student zatvoren zbog učešća u protestima protiv vlasti i Vjeran, transvestit zatvoren zbog prostitucije, dijele zatvorsku ćeliju.

Njih dvojica su po svemu različiti – Nikola je emotivno suzdržan, idealista, opsjednut stvarnošću, dok Vjeran kao da je ukorenjen u fikciji, sasvim otvoren, potpuni hedonista. Vjeran danima prepričava narative iz domaćih filmova, fokusirajući se na ženske likove sa kojima se očigledno poistovjećuje. Nikola, iako se pravi nezainteresovan, hipnotisano sluša ove priče. Likovi sami sebe otkrivaju u odnosu na ove narative.

Кao leptiri, svako na svoj način, oživljavaju potpunu metamorfozu, mjenjajući sebe, pokušavaju da promjene svijet i dostignu slobodu…

Najčitanije