23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Sud za prekršaje u Budvi za devet mjeseci naplatio 1.200.000 eura kazni

Balerina Budva

Za prvih devet mjeseci Sud za prekršaje u Budvi naplatio 1.220.000 eura novčanih kazni, saopšteno je iz tog suda.

“Po zvaničnim podacima Ministarstva finansija, Sud za prekršaje u Budvi je za period od 01. januara do 30. septembra 2022. godine, naplatio ukupno 1.216.019,15 eura na ime izrečenih novčanih kazni i troškova postupka. U odnosu na prethodnu godinu, radi se o povećanju od oko 40 odsto, odnosno za cijelih 330.000 eura”, ističu u saopštenju.

Ovaj, navode iz budvanskog Suda za prekršaje, izuzetan rezultat posebno dobija na značaju jer je u proteklih devet mjeseci sud “mahom postupao sa dvoje sudija manje, pri čemu je broj predmeta u radu konstantno bio u porastu, pogotovo za tri mjeseca ljetnje turističke sezone jun, jul, avgust”.

“Osim manjka sudijskog kadra, sud je u posljednje vrijeme suočen sa izazovima koji usložnjavaju normalan rad, a posljedica su sajber napada na servere ostalih državnih organa sa kojima je sud funkcionalno povezan. Pored svih izazova koji posredno i neposredno utiču na rad suda, nastaviće se sa efikasnim radom i ažurnim rješavanjem predmeta, a javnost će i dalje blagovremno biti obavještavana”, zaključuju u saopštenju.

Najčitanije