14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Sunčano i toplije do narednog vikenda

Boka Kotorska – foto Boka News

Meteorolog Branko Micev za narednu sedmicu najavljuje prestanak padavina i rast temperature. Takvo vrijeme, kako kaže, zadržaće se do vikenda.

Micev kaže da nas danas očekuje razvedravanje, a na primorju ciklonska bura. Na sjeveru će danas biti oblačno, povremeno sa kišom i značajno hladnije.

U najvišim planinskim oblastima od 2.000 metara moguće su, navodi Micev, i kratkotrajno sniježne pahulje.

“Narednih dana u ponedjeljak, utorak i srijedu i četvrtak na jugu Crne Gore i u centranom dijelu biće više sunca i primjetno toplije, uz moguće mjestimično naoblačenje”, kaže Micev.

Najavljuje od sjutra i rast temperature.

“I na sjeveru od sjutra, pa do petka osjetno toplije. Kako sada stvari stoje na osnovu prognostičkog materijala, petak i sljedeći vikend nas očekuje opet kiša, a na sjeveru priliv hladnog vazduha što se u najvišim planinskim oblastima usloviti slabu susnježicu i slab snijeg”, naveo je Micev.

Oboreni rekordi u padavinama

Nakon rekordno visokih temperatura za kraj oktobra i početak novembra prethodna dva dana imali smo obilne padavine.

U subotu ujutru u Podgorici, kako kaže Micev, imali smo 136 litara kiše što je za 5. novembra dnevni rekord za više od 70 godina.

“Do jutros u Podgorici je palo 166 litara kiše, na Cetinju 146, u Nikšiću 106 litara i to je količina kiše koja će imati značajan uticaj na hidrološko stanje”, navodi Micev.

Zbog takvih padavina, kako kaže Micev, vodostaj Morače porastao je za oko pet metara.

Najčitanije