16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Svečani doček za svjetskog šampiona – Gracija Stjepčević donio pet medalja

Bućarski klub “Palma” iz Donje Lastve danas je priredio doček šampionu Graciji Stjepčeviću i njegovom treneru Miroslavu Petkoviću. Stjepčević je osvojio titulu omladinskog prvaka svijeta u disciplini brzinsko izbijanje, koje je održano u Francuskoj karjem oktobra. Na istom prvenstvu osvojio je i bronzanu medalju u disciplini precizno izbijanje, a u paru sa Ilijom Belan srebrnu medalju u disciplini štafeta.

Na Svjetskom seniorskom prvenstvu koje je održano početkom ovog mjeseca u Turskoj Stjepčević je osvojio bronzanu medalju.

Članovi kluba, roditelji, rodbina i prijatelji dugotrajnim aplauzom pozdravili su šampiona svijeta koji je sa dva prvenstva donio pet medalja.

„Nikada više reprezantacija, ukupno 35 na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Turskoj, izuztno jaka konkurencija. Na to prvenstvo sam otišao rasterećen, kako bi stekao neko novo iskustvo, ali već nakon prve serije kada sam iza sebe ostavio aktuelnog svjetskog prvaka Anžea Petriča i jednog od najbržih brzinaca svijeta Marina Miličevića, odvelo me do četrvfinala protiv prvaka svijeta Argentinca Lukasa Eklera. U tom susretu ne samo što sam osvojio prvu medalju za Crnu Goru u ovoj disciplini,  već sam srušio svjetski rekord za omladince do 18 godina sa 47 pogodaka i postao najmlađi osvajač na seniorskom prvenstvu.

Gracija Stjepčević – doček BK Palma – foto Roko Stjepčević

U polufinalu me je sačekao, za mene u ovom trenutku prejaki svjetski rekorder Stefano Pregoraro, rekorder koji je pogodio 49 buća a ja 44. Takav rezultat u ovom trenutku ja ne mogu postići, kako zbog godina tako i broja izbačaja.

Moj klub me ponovo obradovao ovim dočekom, ja sam njihovo dijete, ovdje na ovim terenima sam naučio igrati i tu sam odrastao, danas sam tu da zajedno proslavimo ovaj veliki uspjeh. Hvala svima. Narednih dana putujem za Pulu gdje me čekaju nastupi za moj novi klub i takmičenje, Super liga treća najača liga u svijetu, idem se i tu oprobati, to je izazov “ – kazao je za naš portal Stjepčević.

Izvor:M.M.

Najčitanije