25 C
Kotor

Slušaj online radio

Svečanim programom proslavili Dan škole “Drago Milović”

Velikom svečanom priredbom, koju su pripremili učenici u ponedjeljak je u Upravnoj zgradi Porta Montenegra, proslavljen Dan OŠ „Drago Milović“ – Tivat.

Nako himne, koju su izveli učenici pod dirigentskom palicom nastavnice Ivane Komnenić, brojne učenike, profesore, bivše kolege koje su u penziji, zvanice i goste pozdravila je direktorica Ružica Lazarević, koja je podsjetila na brojne manifestacije, uspjehe pojedinih đaka,  sportske uspjehe, ekološke akcije i takmičenja koja su organizovana tokom cijele školske godine.

„U školi vam je kao i u životu. Uglavnom se dešavaju dobre stvari, tada smo svi dobri, nasmijani i veseli. Ali, desi se nekad i nešto loše, e onda se na muci poznaju junaci. Onda treba da postanete bolji ljudi, da znate kako ćete da se postavite, da prevaziđete to i da idete dalje. Pa se opet desi nešto dobro, nešto lijepo na šta ste ponosni i tako smjenjuje se malo svjetlosti, malo tame. Sve skupa to vam je školski život, baš kao i ovaj naš obični, mali svakodnevni život.

Sa OŠ „Duško Radović” iz Beograda potpisali smo Povelju o sardanji na svečanosti koja je održana u našoj školi. U programu su učestvovala djeca iz obje škole, a nastavnici su razmjenili iskustva sa svojim kolegama. Druženje je trajalo nekoliko dana. Ove godine moto svih aktivnosti i ekoloških akcija je „Zeleni osmjeh za školu“ zahvaljujući učiteljici Nevenki Saveljić. Zeleni dani još uvjek traju do 5. juna, kada ćemo sumirati rezultate i zahvaliti se mnogobrojnim prijateljima škole koji nam pomažu na razne načine. Između OŠ „Drago Milović“ i kompanije Adriatic Marinas potpisan je Protokol o uvođenju interneta u sve učionice i školske prostorije, a Opština Tivat će sa Ministarstvom prosvjete učestvovati u zamjeni preostalog, dotrajalog dijela bravarije u centralnoj školi. Opremili smo i učionicu za preduzetništvo, zahvaljujući opštinskom Sekretarijatu za ekonomski razvoj“ – kazala je između ostalog direktorica Ružica Lazarević.

Dan škole OŠ Drago Milović

Dodijeljene su zahvalnice Opštini Tivat i Adratiku Marinas za podršku i donacije školi koje su primile predsjednica opštine Snežana Matijević i predstavnica kompanije Kristina Škanata.

Nakon oficijelnog dijela učenici su izveli eko-performans “Slušaj kako šumi more” koji je otvorila maska V razreda koju je kreirala učiteljica Nevenka Saveljić, a koja je bila najbrojnija i najzapaženija na školskom i maskenbalnu na Cetinju. U programu je nastupila najmlađa učenica škole, dok je  Bojana Hercegovac kazivala stihove pjesme Josipa Pupačića “Dobro jutro more”.

Dan škole OŠ Drago Milović

Posebnu pažnju i oduševljenje prisutnih izazvala je pozorišna predstava “Valja odit na more”, rađena je po uzoru na Tre sorelle, koju su izveli učenici, članovi dramskog studija „Teuta“, po tekstu Ružice Lazarević.

Učenike, male glumce, dramske sekcije mjesecima je pripremala profesorica Katica Čavor koja je režirala predstavu i obezbijedila kostime za glumce.

Dan škole OŠ Drago Milović

Podsjetimo, sa ovom predstavom u Bar na takmičenje glumaca amatera, učenici su posebno pohvaljeni što njeguju jezik svog kraja, običaje i tradiciju.

Izvor:M.M

Najčitanije