19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Svečano otvorene Zimske kotorske karnevalske fešte  

Tradicionalne Zimske kotorske karnevalske fešte svečano su otvorene sinoć u PC “Vukšić”, uz mažoretke “Fešta” i kapa Kotorskog karnevala Branka Knezovića koji je kazao “da je i vrijeme išempijano kao i narod, ali nikad nije nevrijeme  za škerce i pozvao mlade da čuvaju karnevalsku tradiciju  koja u Kotoru postoji  preko 500 godina, a  kroz istoriju je prekidana samo silom neprilika.”

Prisutne je u ime organizatora pozdravio vd direktora Kulturnog centra Kotor Vladimir Bujišić i najvio zabavu pod nazivom “Crno – bijela reduta”.

Ovu manifestaciju pokrenulo je 1926.g Srpsko pjevačko društvo “Jedinstvo” koje je te godine bilo organizator karnevala i glavni urednik lista “Karampana”.

Zimske kotorske karnevalske fešte

Svi prisutni ispoštovali su dres kod na sinoćnjem  balu tako da je kompletan događaj  odisao elegancijom i izazvao divljenje i oduševljenje prisutnih.

U svečanoj atmosferi  i uz senzacionalan nastup mažoretki “Fešta” gosti su se opustili uz klapu “Šufit” iz Splita i Amadeus bend iz Dubrovnika.

Karnevalske fešte nastavljaju se danas dječijim maskenbalom od 16h u  hotelu “Blue Kotor Bay” na Prčanju na kome će najmlađe zabavljati Šanta Panta.

Zimske kotorske karnevalske fešte

Organizator Tradicionalnog zimskog kotorskog karnevala je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator NVO “Fešta”, a pokrovitelji su Opština Kotor i Turistička organizacija Kotor.

Medijski sponzori karnevalskih fešti su: RTCG, Radio televizija Herceg Novi, Radio televizija Budva, Radio Kotor, Radio Dux, NVO Kutak, Travel Montenegro, Share Montenegro, Boka News, Feral Bar, PV INFORMER.

Najčitanije