25.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Talijanu koji se jahtom zabio u pet brodica u makarskoj luci izdan pekršajni nalog

Službenici makarske Ispostave preliminarnim očevidnim postupanjem na mjestu nesreće u makarskoj gradskoj luci ustanovili su oštećenja na pet brodica na vezu, koja su nastala prilikom udara motorne jahte u pokušaju isplovljavanja.

Dojavu o pomorskoj nesreći motorne jahte službenici Lučke ispostave Makarska zaprimili su od građana u subotu, 1. srpnja u 15.20 sati, o čemu su izvijestili Lučku kapetaniju Split, nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) te Postaju pomorske i aerodromske policije Split (PPAP Split).

Naime, voditelj motorne jahte “BLUE ANGEL”, duljine 36,39 metara talijanske zastave nakon uzimanja pogonskog goriva pokušao je isploviti sa veza benzinske postaje, no nedovoljnog opreza pri manevriranju udario je u brodice na vezu.

U nesreći nema ozlijeđenih niti onečišćenja mora i morskog okoliša, a voditelju brodice, državljaninu Republike Italije iz nadležnosti Lučke ispostave Makarska izdan je prekršajni nalog.

Najčitanije