14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Tanja Bošković otvorila 44. Izložbu cvijeća u Herceg Novom

“Pedeset godina već se slavi grad i ljudi u njemu, koji njeguju cvijeće. Da li postoji nešto ljepše nego kada je cvijet simbol grada?”, ovim riječima je glumica Tanja Bošković otvorila  Izložbu cvijeća jubilarnog Praznika mimoze, nazivajući Herceg Novi gradom cvijeća i zagrljaja.

”Divno je što građani Herceg Novog, pa i ja, njegujemo cvijeće, što dočekujemo sa ljubavlju naše goste, kad god došli dobro ste došli vi koji njegujete cvijeće, koji volite cvijeće i koji ovaj grad činite gradom cvijeća”, poručila je Bošković sa otvaranja manifestacije koja se održava 44. put, ove godine u hotelu ”Vojvodina”.

Legendarna glumica i počasna građanka Herceg Novog  kazala je da Novi procvjeta dok su planine još pod snijegom i zahvalila ”svim onim divnim kapetanima koji su donosili božanstveno cvijeće i njihovim ženama koje su to cvijeće njegovale”.

Uz poruku da uživamo u preostalim danima 50. Praznika mimoze, Tanja Bošković je zaključila: ”Naoružajmo naša srca ljubavlju i njima koračajmo kroz ovu divotu. Hvala suncu što ovako lijepe ljude njeguje”.

Izlozba cvijeca

Prisutni na Izložbi mogu da vide veliki broj različitih vrsta cvijeća, ukrasnog bilja, sadnica južnog voća, pa čak i biljku mesožderku, minijaturne cvijetne breskvice, nove vrste orhideja i drugih sorti koje su veoma zanimljive, kaže organizatorka Jovanka Matković.

Na Izložbi je prisutno tridesetak izlagača. Matković objašnjava da je cvjećara manje nego što je prvobitno planirano jer su neki imali problema sa prelaskom granice, a drugima nije odgovarao termin. Ipak, odazvao se veliki broj izlagača sa juga Crne Gore tako da je ponuda dosta bogata.

Pored cvjećara, na izložbi se predstavljaju i neki od učesnika nedavnog Sajma suvenira i eko hrane, koji zbog loših vremenskih uslova nisu mogli na adekvatan način da prezentuju svoje proizvode prethodnog vikenda.

Tradicionalnu Izložbu cvijeća možete posjetiti danas, sjutra i prekosjutra, od 09 do 19 sati.

Organizaciju Izložbe cvijeća podržali su Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi, JUK “Herceg Fest”, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, a KUD “Sloga” iz Đenovića je ustupilo svoje nošnje učesnicima otvaranja.

Najčitanije