26.6 C
Kotor

Slušaj online radio

„The Chedi Luštica Bay“ premašio dosadašnji poslovni rekord

The Chedi beach

Za hotel „The Chedi Luštica Bay“ ova godina je najbolja poslovna godina od otvaranja hotela 2018.

„Već prvog avgusta smo premašili cjelokupan prošlogodišnji prihod, a pred nama je još gotovo pet mjeseci. Prošla godina je za “The Chedi” bila bolja od 2019. a ova je već sada za oko 35 % bolja u odnosu na prošlu. Ovaj podatak najbolje govori o ovogodišnjoj sezoni ali i predsezoni. Cilj svakog hotela je da iz godine u godinu raste“- saopštila je danas Leonarda Dedić, zamjenica direktora prodaje u hotelu „The Chedi Luštica Bay“.

Kako je istakla, u ovaj luksuzni hotel ranga đet zvjezdica – jedini koji je do sada sagrađeni otvoren od sedam planiranih hotela u turističkom rizortu Luštica Bay  na obali zaliva Trašte u Krtolima kod Tivta, su se vratili turisti sa tradicionalnih tržišta. Ove je godine najviše gostiju došlo iz Zapadne i Centralne Evrope, na prvom mjestu Velike Britanije, potom Njemačke i Švajcarske. U strukturi gostiju značajan procenat je iz SAD-a ali i iz regiona, prije svega iz Republike Srbije.

„Ovo su najistaknutija tržišta ali je lista raznolika i imamo gostiju iz skoro svih krajeva svijeta.“, -pojasnila je Dedić dodajući da „i ostali parametri rada hotela govore o uspješnoj godini poslovanja.“

Leonarda Dedic

„Hotel bilježi mnogo već i broj direktnih rezervacija. Ovakav porast nezavisnosti u posrednicima je želja svakog hotela i pokazuje da marketinški idemo u pravom smjeru.“- istakla je Dedić, dodajuiči da bilježe i porast broja stalnih gostiju, „što je u stvari najbolji pokazatelj nivoa usluge koju pružamo.“

„Gosti su spremni da plate više za ugođaj koji imaju kod nas i prosječna dužina boravka u sezoni je porasla za skoro duplo u odnosu na prošlu godinu.“- dodala je Dedić.

Ona je predstojeći period okarakterisala kao odličan jer je avgust veoma dobro popunjen, a uz aktuelne last minute bukinge kao ovogodišnji trend, očekuje se da ostatak kapaciteta uskoro bude zauzet.

Luštica Bay – The Chedi

„Postsezona već izgleda odlično, MICE turizam se vratio na velika vrata te imamo već veliki broj potvrđenih grupa u septembru i oktobru. Što se tiče odmorišnog turizma, tu takođe očekujemo last minute rezervacije za period postsezone. Pošto je hotel “The Chedi” otvoren tokom cijele godine, za zimski period se oslanjamo na tržište regiona, najviše zbog ograničene avio konekcije, jer vjerujem da što se tiče proizvoda, imamo odličnu i raznoliku ponudu za sva tržišta i za zimski period godine”-  objasnila je Dedić.

Ona je ocijenila da luksuzni turizam mnogo bolje odolijeva svim izazovima na tržištu te je jedan od razloga zbog kojeg Crnu Goru treba razvijati kao luksuznu destinaciju.

Izvor:S.L.

Najčitanije