20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – bogat program „Novembarskih dana“

Tivat – foto Boka news

U susret proslavi Dana Opštine Tivat 21. novembra, lokalna uprava u saradnji sa javnim ustanovama i institucijama, sportskim i nevladinim organizacijama, prirediće niz kulturnih, edukativnih i sportskih dešavanja. Ovogodišnji program „Novembarskih dana“ trajaće od 5. do 28. novembra i obuhvatiće preko 40 različitih programa i događaja.

U pitanju su izložbe, pozorišne predstave, koncerti, priredbe, predavanja i edukativne radionice, tradicionalne svečane aktivnosti na sam Dan opštine, kao i brojni sportski događaji.

Dan Opštine obilježiće polaganje vijenaca na spomenik Palim borcima NOR-a, svečani defile kroz grad, ceremonija predaje opštinske zastave odredu Bokeljske mornarice i svečana sjednica Skupštine opštine.

Ovogodišnji program uključiće i obilježavanje stotinu godina srednjoškolskog obrazovanja u Tivtu, a među novitetima u aktivnostima biće promocija panoramskog puta „Život na Luštici“ koju realizuju TO Tivat i TO Herceg Novi, kao i serija naučnih predavanja na temu područja Boke Kotorske u organizaciji novoosnovane JU Gradska biblioteka Tivat.

Učesnici u realizaciji „Novembarskih dana“ biće organi lokalne uprave, JU „Centar za kulturu“ Tivat, JU „Muzej i galerija“ Tivat, Turistička organizacija Tivat, JU „Gradska biblioteka Tivat“, preduzeće Brand New Tivat, obrazovne ustanove, brojne nevladine organizacije i sportski klubovi.

Novembarski dani Tivat
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije