12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat i Herceg – Novi dobra posjećenost

Boka Verige
Boka Verige

Po podacima gradske Turističke organizacije, na hercegnovskoj rivijeri se odmara 24 208 prijavljenih gostiju što je za 39 odsto više nego istog dana prošle godine.

Od ukupnog broja najveći broj turista koristi privatni smještaj  – 19. 204 ili 70 odsto više nego lani u isto vrijeme. Nasuprot tome broj hotelskih gostiju je za 9 odsto manji nego lani. U svim hercegnovskim hotelima odmara se 3 280 gostiju. U hostelima je  1. 405 gostiju,  26 odsto manje nego prošle godine a u auto-kampovima 319 ili  46 odsto manje nego lani.

Poznavaocima  turističkih prilika  kod  nas  jasno je  da  je veći broj gostiju zabilježen ovog petka  prije svega posljedica njihovog boljeg prijavljivanja. Izrazito veliki  rast zabilježen je u kategoriji gostiju koji koriste smještaj u domaćinstvima.

U najnovijem biltenu  TO Herceg-Novi vidljivo je da se na Rivijeri uglavnom odmaraju strani gosti. Domaćih je svega 615. . Ukupan broj prijavljenih gostiju je veći za oko 3000  nego prije sedam dana.

U gradu i na saobraćajnicama  su počele  gužve  a i na plažama je ve više kupača, kaže se u saopštenju TO.

 

TO Tivat

Prema podacima lokalne Turističke organizacije, u svim vidovima smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno odmara ukupno 4.246 zvanično prijavljenih gostiju, što je čak 29 odsto više nego na isti dan prošle godine. IZ TO Tivat su saopštili da je to najveći broj gostiju koji je u špicu sezone u najmanjem boljeskom gradu evidnetoiran u posljendjih 15 godina od kada oni vode tu statistiku. Prethodni dnevni rekord zabilježen je 8.avgusta prošle godine i iznosio je 3.795 turista.

Od ukupnog broja gostiju koji trenutno ljetuju u Tivtu njih 4.128 su stranmci, dok je iz Crne Gore samo 118 posjetilaca. Najviše turista – 3.284 boravi u privatnom smještaju, hoteli su ugostili 778, a odmarališta 121-nog posjetioca. U autokampovima borave 63 gosta.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije