18.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – invalidi sa oznakama na automobilima lako do svog parking mjesta

Opština Tivat

Opština Tivat raspisala je tender za nabavku tzv. znakova pristupačnosti, odnosno oznaka kojima će se obilježiti vozila koja koriste lica sa invaliditetom i koja stoga, imaju pravo da po posebnom režimu koriste za njih specijalno obezbjeđena i označena parking mjesta na javnim parkiralištima u tom gradu.

Procijenjena vrijednost tendera je 2.000 eura a nabavlja se ukupno 100 znakova pristupačnosti koji se štampaju na unikatnom zaštićenom papiru i pored  ostaloga, imaju hologramsku zaštitu. Na licu znaka pristupačnosti koji se mora postaviti na vjetrobranu automobila u posebnim poljima naveden je naziv onoga ko izdaje tu dozvolu (Sekretarija za ta saobraćaj i komunalno stambene poslove) sa pečatom, registarska oznaka automobila kome je znak izdat, kao i serijski broj znaka.

za invalide

Na naličju oznake koja ostaje sa unutrašnje strane vjetrobrana, biće fotografija, ime i prezime i potpis osobe- lica sa invaliditetom kome je znak izdat.

Na ovaj način u lokalnoj upravi namjeravaju da spriječe zloupotrebe i uvedu red u korišćenje posebno obilježenih parkinga za lica sa invaliditetom, a kojih je u skladu sa propisima, 5 odsto od ukupnog broja javnih parkinga u Tivtu.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije