16 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat kandidat za domaćina međunarodne jedriličarske trke “The Ocean Race Europe 2025”

The Ocean Race Europe 2025 – Foto Opština Tivat

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović i izvršni direktor kompanije Omega Team Vladimir Šparović danas su potpisali Memorandum o saradnji na realizaciji projekta sticanja statusa domaćina dijela međunarodne jedriličarske trke „The Ocean Race Europe 2025“ (TORE2025). Predmet Memoranduma je pružanje podrške aktivnostima sa ciljem da Tivat i Boka Kotorska budu izabrani za domaćina dijela ovog prestižnog događaja, koji bi trebalo da bude održan u akvatorijumu Boke Kotorske u septembru 2025. godine.

Međunarodna trka „TORE2025“ planirana je za kraj ljeta 2025. godine, sa startom na Baltiku i završetkom trke na Mediteranu, uz pet stajališta na toj ruti. Ova svjetski priznata trka promoviše zaštitu okeana i okuplja veliki broj učesnika.

„Opština Tivat prepoznala je izuzetan značaj događaja i sa zadovoljstvom se uključujemo u njegovu realizaciju“ –  kazao je ovim povodom predsjednik opštine Komnenović. On je izrazio spremnost lokalne uprave da u okviru svojih nadležnosti i raspoloživih kapaciteta podrži organizaciju, u vidu pružanja tehničke pomoći i aktivnog učešća u promotivnim aktivnostima.

Predsjednik Organizacionog odbora u Crnoj Gori za TORE2025, izvršni direktor kompanije Omega Team Vladimir Šparović kazao je da bi potvrdom kandidature, ovaj sportski događaj u Tivat doveo veliki broj učesnika, medija i drugih organizacija, čime bi se grad još čvršće pozicionirao na mapi nautičkog sporta i turizma. „Ocean Race je među vodećim svjetskim događajima u jedrenju i ove godine slavi 50 godina održavanja. Boka Kotorska i Crna Gora preko naše kompanije su izrazile interesovanje za organizaciju i uz podršku Opštine Tivat i Vlade Crne Gore nadamo se uspješnoj potvrdi kandidature. Događaj je specifičan jer ima ne samo sportski, već i veoma važan edukativni karakter, koji uključuje niz aktivnosti sa lokalnom zajednicom na temu zaštite životne sredine i očuvanja mora i okeana.“

Foto – Regata RC44 WORLD CHAMPIONSHIP

Potpisivanju Memoranduma prisustvovala je sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević i predstavnici organizacije The Ocean Race – njen izvršni direktor Johan Strid i konsultantkinja za komunikacije i saradnju sa gradovima domaćinima Beatriz Beeckmans, koji su tom prilikom održali i kratku prezentaciju ovog događaja.

Više informacija dostupno je na zvaničnom sajtu organizacije: – www.theoceanrace.com

Najčitanije