8 C
Kotor

Slušaj online radio

Kazne zbog nelegalnog odlaganja otpada i napada na službeno lice

Krsto PejovićKrsto Pejović

Službenici Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat proteklih su dana vršili kontrolu nelegalnog odlaganja zemlje, šuta i drugog otpada, na mjestima koja nisu za to predviđena. Postupajući po prijavi građana i u skladu sa ovlašćenjima iz Zakona o komunalnijm djelatnostima, komunalna policija je 30. januara na licu mjesta zatekla počinioca prekršaja (LJ.I.) koji je kamionom istovarao otpad na zemljištu u neposrednoj blizini Krtoljske raskrsnice. Ovom fizičkom licu izrečen je prekršajni nalog u skladu sa Zakonom. Iz Sekretarijata naglašavaju da će u narednom periodu intenzivirati kontrole po ovom osnovu i apeluju na građane da poštuju pravila o odlaganju i deponovanju otpada, jer time daju svoj doprinos očuvanju životne sredine.

U proteklom periodu zabilježeni su slučajevi u kojima su službenici Komunalne policije onemogućeni u vršenju službene radnje, na način što im na zahtjev nisu pružene na uvid lične isprave od strane subjekata komunalnog nadzora. Ovim licima izrečeni su prekršajni nalozi, shodno Zakonu o komunalnoj policiji.

Nelegalno odlaganje otpada

“Krajem godine imali smo i dvije situacije u kojima su komunalni policajci bili prinuđeni na upotrebu sredstava prinude prema subjektima komunalnog nadzora. Službenici su reagovali onako kako je to propisano Zakonom. Nećemo tolerisati napade na službena lica, posebno imajući u vidu da oni sprovode zahtjevan i odgovoran posao od interesa za sve građane” – istakao je sekretar Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor Krsto Pejović.

On je napomenuo da se jedan od ovih slučajeva desio na popdručju mjesne zajednice Gradiošnica, te da je lice L.R. procesuirano zbog napada na službeno lice, a slučaj je pred nadležnim sudom u Kotoru. Drugi slučaj napada na službeno lice desio se u Arsenalskoj ulici od strane lica P.O.  Zbog vrijeđanja i omalovažavanja službenog lica, pokrenut je prekršajni postupak pred sudom za prekršaje u Kotoru.

Najčitanije