15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – podrška ženskom preduzetništvu

PREDUZETNICE

Opština Tivat četvrtu godinu za redom, odvajanjem budžetskih sredstava pruža podršku biznis planovima žena preduzetnica.

Javni konkurs za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu iz budžeta Opštine Tivat za 2022. godinu raspisan je 26. oktobra i trajao je 30 dana. Na osnovu utvrđenih kriterijuma, vrednovanja i ocjene biznis planova, Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu je odlučila da sredstva dodjeli sljedećim podnosiocima zahtjeva:

  • Za biznis plan Jelene Bogović, “Adria vet” doo, za usluge veterinarske zaštite kućnih ljubimaca u toj ambulanti, izdvojeno je najviše sredstava, u iznosu od 8.000 eura;
  • Preduzetnici Marini Ristanović, za poslovni plan radionice/poslastičare “Tortica” doo, odobrena su sredstva u iznosu od 5.500 eura, a isti iznos odobren je i Rei Vasić za biznis plan “Umjetnički foto studio”.
  • Preduzetnica Blaženka Orlandić, za Modni studio Blanka dobila je sredstva u iznosu od 5.000 eura, dok je Dragana Odalović, podnosilac zahtjeva za biznis plan Vešeraj uslužno pranje i peglanje, dobila 3.800 eura.
  • Za biznis plan “Nabavka novog ribolobnog plovila i opreme”, preduzetnica Zorana Jočić dobila je sredstva u iznosu od 2.200 eura.

U budžetu za 2022. godinu za ovu namjenu izdvojeno je ukupno 30.000,00 eura. Od 19 pristiglih prijava, Komisija je zauzela stav da se djelimično finansira prvih šest najbolje ocijenjenih biznis planova sa ocjenom od 86,30 do 68,00.

Tim povodom, juče je za nagrađene preduzetnice organizovan svečani prijem u kabinetu predsjednika opštine i potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava. Predsjednik Željko Komnenović tom je prilikom poručio da su ovakve inicijative dragocjene i da raduje sve veće interesovanje za ovaj vid podrške. On je istakao da je u interesu grada razvoj što više novih biznis ideja Tivćana, te će u budžetu Opštine za narednu godinu biti predviđen veći iznos sredstava za ovu namjenu.

Najčitanije