24 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Problemi zbog velike količine padavina

Kiša problemi

Uslijed velikih količina padavina koje su zadesile područje Tivta i okoline stanje na terenu je alarmantno i više mjesta u gradu je poplavljeno, istakao je u programu Radio Tivta komandir Službe zaštite i spašavanja Milorad Giljača:

„Jutros smo bili zatečeni jer je velika količina kiše po kvadratnom metru pala i imali smo veliki broj poziva od strane građana. Prioritet su nam bili Hitna pomoć i Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju. Veliki broj građana nas je zvao da prijavi problem , da imaju poplave u podrumima i nižim etažama. Imali smo pozive od Gradiošnice i Lepetana, imamo više ekipa koje su po čitavom gradu uz asistenciju Komunalnog preduzeća i pokušavamo da pomognemo svim građanima. Bojim se da ćemo ovakvih problema imati sve više, a najviše u djelovima grada koji su izloženi tom građevinskom bumu.Izdvojio bih naselja Tomičići i Kalimanj.

Sve te oborinske vode idu našim ulicama koje postaju rijeke, oni građani kojima se točesto dešava trebali bi da se obezbjede sa pumpama i vrećama, da se pripreme za incident“, poručio je Giljača napomenuvši da će se ovo dešavati iznova.

Najčitanije