10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat se oprostio od svog nekadašnjeg gradonačelnika

Komemorativni skup

Bivši gradonačelnik Tivta Zoran Radović, koji je preminuo u utorak nakon duže i teške bolesti, sashranjen je danas na Gradskom groblju Brdišta u Tivtu.

Povodom smrti Radovića, Opština Tivat priredila je komemorativnu sjednicu kojoj su pored rodbine, prisustvovali čelnici tog grada, odbornici lokalnog parlamenta, predstavnici više državnih i lokalnih institucija, kao i Tarzan Milošević, politički direktor DPS čiji je Radović bio istaknuti član, te poslanica te partije u Skupštini Crne Gore i predsjendica OO DPS Tivta Jovanka Laličić.

Od Radovića su se prigodnim govorima oprostili predsjendik SO Tivat Ivan Novosel i gradonačelnik dr Siniša Kusovac koji je naglasio da je Zoran Radović ostavio dubok trag u Opštini Tivat gdje će ga pamtiti kao dobrog čovjeka, prijatelja i posvećenog predsjednika te lokalne uprave.

Sa komemoracije

Zoran Radović je tokom karijere obavljao više odgovornih dužnost,  a predsjednik Opštine Tivat je bio u tri navrata.

Radović je rođen u Kotoru, 24. 4. 1954. godine. Završio je fakultet Narodne odbrane u Beogradu. Radio je kao sekretar Sekretarijata i član Izvršnog odbora (1982 -1989); predsjednik SSRN (1989 – 1990), predsjednik Opštine 1991 -1992; potpredsjednik Opštine 1993 – 1994; predsjednik Opštine 1994 – 1996; direktor nekadašnje savezne javne ustanove „Jugoregistar“ 1996 – 1999; a 2002. godine ponovo predsjednik Opštine Tivat. Magistrirao je političke nauke, bio je dugogodišnji potpredsjednik Svjetske vazduhoplovne federacije, predsjednik Vazduhoplovnog saveza Srbije i Crne Gore, i predsjednik Vazduhoplovnog saveza Crne Gore. Dobitnik je zlatne plakete Vojske SCG. Više godina je bio angažovan u Savjetu Evrope u Strazburu.

Iza sebe je ostavio suprugu Ljiljanu i kćerke Sunčicu i Maju.

Izvor:S.L

Najčitanije