15 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat: U hotelima 8% više gostiju nego 2019.

Tivat Pine

Prema posljednjim statističkim podacima sa kojima raspolaže lokalna Turistička organizacija u Tivtu boravi oko 7.000 turista, što je oko 82 odsto u odnosu na uporedni period iz 2019 godine, kaže direktorica TO Tivat, Danica Banjević Ćeranić.

“Ono što nas raduje jeste popunjenost naših hotelskih kapaciteta gdje bilježimo 8% bolju popunjenost u odnosu na isti period 2019. godine. Nadamo se da će ti trendovi ostati i u narednom period”, kazala je Banjević Ćeranić.

Kada je riječ o strukturi turista najbrojniji su gosti sa tržišta Srbije, zatim slijedi Rusija, pa tržište Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Velike Britanije.

I dok hotelijeri bilježe bolju posjetu u odnosu na rekordnu 2019. godinu u privatnom smještaju boravi 20% manje turista u odnosu na uporedni period.

“Najave za ostatak turističke sezone su izuzetno dobre, nadamo se da će epidemiološka situacija kako kod nas tako i na našim emitivnim tržištima biti zadovoljavajuća u narednom periodu i da ćemo ostvariti sve te najavljene rezervacije”, navela je ona.

Banjević Ćeranić naglašava da su Turističkoj organizaciji zadovoljni naplatom boravišne takse na njihovim turističko informativnim biroima.

“Upravo zbog većeg priliva turista, mi smo otvorili sve turističko informativne biroe i Donja Lastva, Krašići, Radovići, dok turističko-informativni biroi u centru i u Porto Montenegru rade tokom cijelog dana, od 7 do 20 časova a biro u centru je otvoren i nedjeljom”.

Direktorica TO Tivat Danica Banjević – foto Boka News

Predstojeći vikend u Tivtu biće bogat raznim kulturno zabavnim dešavanjima. U okviru Porto Montenegra biće organizovan međunarodni Festival mode.

“U organizaciji Turističke organizacije i NVO Maslinarskog društva Boka, 25. jula odnosno u nedelju veće je predviđena manifestacija Bokeška maslina sa prezentacijom proizvoda od masline i u okviru te manifestacije sve goste će zabavljati Škuri banda i Klapa Beleca iz Tivta, nakon toga 28 jula slijedi Noć rukotvorina u organizaciji Turističke organizacije i kompanije Đoković, i u okviru toga će posjetioce zabavljati jedan od lokalnih bendova”, navela je Banjević Ćeranić.

Bogat i zanimljiv program se odvija i u okviru festivala mediteranskog teatra Purgatorije. Ovog vikenda u okviru festival ana programu je predstava Hasanaginica.

Izvor:cgnews.me

Najčitanije