27.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat World festival od 11. do 13. septembra

twmf plakat

Četvrti put za redom Tivat World festival održati će se u petak, subotu i nedjelju 11,12,13. septembra 2020. na Ljetnjoj pozornici JU Centar za kulturu Tivat. S obzirom na uslove epidemije program je koncipiran tako da je fokus na domaće umjetnike. Festival je za ove četiri godine posjetilo preko trideset bendova iz svijeta, a prošle godine festival je dobio nagradu WBA za najbolju manifestaciju u Crnoj Gori koju dodjeljuje Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.

Ove godine program će biti upriličen na tri mjesta u toku jedne festivalske večeri i to Guvno na Obali maršala Tita, zatim Ljetnja pozornica Centra  za kulturu Tivat i DJ stage u plaznom baru Verige.

Program na tivatskoj rivi otvaraju učenici Muzičke škole Tivat u 19:00h, zatim u 20:00h na Ljetnjoj pozornici nastupa prvog dana klapa Jadran, drugog dana Crnogorski simfonijski orkestar u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore. Numere koje ćemo slušati na ovom koncertu su iz cijelog svijeta kao i crnogorska numera naše sugrađanke Nine Perović, a treće veče na ljetnjoj pozornici ugostićemo kvartet Nuova sa Petrom Dobričaninom.

Na trećoj lokaciji  plažnog bara Verige, svako veče od 22:00h nastupaće domaći  DJ-evi i to prvog dana DJ Bodzie, drugog MR Goja a trećeg DJ Mono.

“Raduje nas činjenica da smo ove godine napravili saradnju sa još nekoliko autoritativnih institucija, a to su Ministarstvo kulture Crne Gore, Muzički centar Crne Gore, Centar za kulturu Tivat i JU Muzička škola Tivat” izjavio je direktor festivala Dalibor Ševaljević

Najčitanije