19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat World festival od 8. do 10. septembra

Wild Beauty Award Tivat World

Sedmo izdanje dobitnika Wild Beauty Award 2019. za najbolju manifestaciju u Crnoj Gori – Tivat World festival – ove godine se održava u periodu od 08. do 10. septembra, a  publici donosi bogat program.

Festival tradicionalno otvaraju mladi muzičari iz Muzičke škole Tivat na stejdžu “Gumno – Pine” u petak 08. septembar u 18 sati.

Nakon otvaranja selimo se na stejdž “Gornja Lastva” na kojem ćemo u 19 satiimati otvoreni okrugli sto na temu “Muzika Priroda Čovjek” sa panelistima iz oblasti kulture i umjetnosti iz Crne Gore i regiona.

Nakon ove panel diskusije, na istoj lokaciji, natupiće bend “Heart Flame” iz Slovenije. Bend će nam prenijeti terapeutske zvukove i pozitivne vibracije. Do Gornje Lastve je obezbijeđen besplatan prevoz iz Tivta i nazad nakon nastupa.

TW-plakat-2023.

Na glavnom stejdžu “DTV Partizan”od 21:30 sati će nastupiti argentinski tango bend Chimi Chango, poslije nastupa benda imaćemo milongu na kojo će za nas muziku birati tango instruktorka DJ Alma.

Drugi dan festivala počinje na stejdžu “Gumno – Pine” na kojem će nastupiti slovenački bend “Srčani Plamen” (Heart Flame) nakon ovog nastupa posjetiocima će se obratiti zvukoterapeut Samo Šincek.

Nakon toga selimo se na glavnu binu Tivat World festivala “DTV Partizan” na kojoj nastupa crnogorski sastav Ansambl Toć  sa klapom Jadran koji će napraviti sjajnu atmosferu i uvertiru za party bend iz švedska Tibble Transibiriska.

Treći dan festivala počinje takođe na stejdžu  “Gumno – Pine” a nastup će nam prirediti učenici iz Muzičke škole Tivat.

Poslije ovog nastupa program se nastavlja na stejdžu “Gornja Lastva” na kojem će nastupiti crnogorski sastav “Sara Jovović kvartet” uz goste iz Berlina. Do Gornje Lastve je obezbijeđen besplatan prevoz iz Tivta i nazad nakon nastupa.

Na glavnom stejdžu “DTV Partizan” od 20:30 sati nastupiće bend “Funktastic Coalition” iz Srbija, a nakon njega ruski world music bend Karelia.

Svi događaji su besplatni, a za dodatne informacije možete nam pisati na našoj instagram i facebook stranici @tivatworld .

Ove godine uspjeli smo da festival vratimo na onaj kolosjek koji je bio u startu zamisljen. Višesmjerna komunikacija različitih kultura koja je srž shvatanja umjetnosti, tako da imamo kvalitetne sastave iz Crne Gore, regiona i svijeta, a Tivat za vrijeme trajanja festivala, postaje svijet u malom, poručuju organizatori.

Najčitanije