16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Zabrana izvođenja građevinskih radova od 1. jula

Gradnja – foto Boka News

Zabrana izvođenja građevinskih radova na području opštine Tivat tokom ljetnje turističke sezone, trajaće od 1. jula do 15. septembra 2022. godine, na osnovu istoimene skupštinske odluke.

“U ovom periodu zabranjeno je započinjanje i izvođenje građevinskih radova, koji obuhvataju gradnju i rekonstrukciju objekata i raskopavanje javnih površina”- saopštemo je danas iz Opštine Tivat.

Napomenuli su da će službenici Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat u narednom periodu obilaziti investitore na otvorenim gradilištima u cilju blagovremenog upoznavanja sa odredbama pomenute odluke.

“Investitor je dužan da gradilište zatvori na način kojim će se obezbjediti nesmetani saobraćaj, bezbjednost lica, susjednih objekata i okoline i postavi neprozirne zaštitne ograde oko gradilišta”- stoji u saopštenju.

Od sezonske zabrane izvođenja građevinskih radova zbog značaja tih investiciaj za državu Crnu Goru, izuzetno su radovi koji se izvode na izgradnji turističkih rizorta Porto Montenegro i Luštica Bay.

Izvor:S.L.

Najčitanije