14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – završeni radovi na saobraćajnici Cacovo u Donjoj Lastvi, koji su počeli još 2016. godine

Cacovo

Stavljena tačka na višegodišnji infrastrukturni projekat koji je počeo da se realizuje od kraja 2016. godineZavršeni su radovi na saobraćajnici Cacovo u Donjoj Lastvi čija je ukupna vrijednost 660.000 eura. U trećoj fazi izgradnje te dionice završena je saobraćajnica dužine 450 metara čija je izgradnja, sa svim infrastrukturnim elementima, koštala 300.000 eura.

Radove je izvodila firma “Betonmix” doo iz Budve.

– Radovi na ovoj fazi izvršeni su u roku. Izvođač je poštovao dogovorenu dinamiku izvođenja radova i ovim smo uspjeli da privedemo kraju projekat, koji je trajao dugo, još od kraja 2016. godine. Problemi su bili raznorodni od konfiguracije terena, manjkavosti projektne dokumentacije do imovinskih pitanja – rekao je direktor Direkcije za investicije Vlado Brguljan.

On je dodao da su u sklopu ovog posla izvedeni elektro radovi, izgrađene konstrukcije potpornih zidova, provučen je vodovodni i kanalizacini sistem, uređeni atmosferski odvodi i izvedeni asfalterski radovi.

– Ovim je desetak kuća u Donjoj Lastvi najzad dobilo kolski prilaz i stavljena je tačka na višegodišnji infrastrukturni projekat rađen u fazama, od kojih su prve dvije faze iznosile nekih 360.000 eura. Zadovoljan sam što smo ovaj projekat uspješno priveli kraju i što fokus djelovanja možemo usmjeriti na neke nove i značajne projekte” – rekao je predsjednik opštine Željko Komnenović.

Najčitanije