7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – završeni radovi na saobraćajnici Cacovo u Donjoj Lastvi, koji su počeli još 2016. godine

Cacovo

Stavljena tačka na višegodišnji infrastrukturni projekat koji je počeo da se realizuje od kraja 2016. godine



Završeni su radovi na saobraćajnici Cacovo u Donjoj Lastvi čija je ukupna vrijednost 660.000 eura. U trećoj fazi izgradnje te dionice završena je saobraćajnica dužine 450 metara čija je izgradnja, sa svim infrastrukturnim elementima, koštala 300.000 eura.

Radove je izvodila firma “Betonmix” doo iz Budve.

– Radovi na ovoj fazi izvršeni su u roku. Izvođač je poštovao dogovorenu dinamiku izvođenja radova i ovim smo uspjeli da privedemo kraju projekat, koji je trajao dugo, još od kraja 2016. godine. Problemi su bili raznorodni od konfiguracije terena, manjkavosti projektne dokumentacije do imovinskih pitanja – rekao je direktor Direkcije za investicije Vlado Brguljan.

On je dodao da su u sklopu ovog posla izvedeni elektro radovi, izgrađene konstrukcije potpornih zidova, provučen je vodovodni i kanalizacini sistem, uređeni atmosferski odvodi i izvedeni asfalterski radovi.

– Ovim je desetak kuća u Donjoj Lastvi najzad dobilo kolski prilaz i stavljena je tačka na višegodišnji infrastrukturni projekat rađen u fazama, od kojih su prve dvije faze iznosile nekih 360.000 eura. Zadovoljan sam što smo ovaj projekat uspješno priveli kraju i što fokus djelovanja možemo usmjeriti na neke nove i značajne projekte” – rekao je predsjednik opštine Željko Komnenović.

Najčitanije