13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatska Akcija: Mafijaški režim spreman na svako nasilje

Krstionica Ostrvo cvijeća foto S.L

“Slobodni građani Tivta i Crne Gore – probudite se! Ako ste odbiljali do sada u to da povjerujete – nakon jutrošnjeg desanta uniformisanih lica (ko su ovi ljudi, jesu li oni u službi naroda, ili privatna garda Mila Đukanovića?) na krstionicu od 11 m2, s mora i kopna, s patrolnim čamcima, maricama, i oklopima za razbijanje demonstracija – sada vam je svima jasno da su čelnici podivljalog mafijaškog režima u svom samrtnom ropcu spremni na svako nasilje da bi odbranili ono što su opljačkali za ovih 30 godina”- saopšteno je iz Tivatske akcije.

Tivatska Akcija ima principijelan stav da se ukloni sve što je nelegalno građeno, ako se po zakonu i važećim urbanističkim planovima ne može legalizovati, pa i krstionica ako je takav slučaj. Ali, ovdje se ne  radi o tome – ovdje se radi o jasnoj namjeri da se opet izazivaju međunacionalne tenzije, i da se demonstrira nasilje nad Srpskom Pravoslavnom Crkvom, njenom sveštenstvu i vjernicima.

Da nije tako – ne bi mafijaški režim slao pola državnih oružanih snaga u 3 i po ujutro da ruši krstionicu od 11m2, nego bi prvo počele da se uklanjaju goleme nelegalne zgradurine i nelegalni spratovi kojih ima na stotine u Boki Kotorskoj, i to na najatraktivnijim lokacijama. A to na divlje građeno bogatstvo koje je nagrdilo bokeljsku obalu prvenstveno je u vlasništvu režimskih funkcionera, i njima bliskih „biznismena“.

Da počnemo, recimo, sa armirano-betonskim objektom Verige 65 na Turskom rtu, na divlje sagrađenom kao „privremenim“ objektom, a koji je otvorio lično Milo Đukanović, ili sa nelegalno izgrađenom zgradom u kojoj obitava Siniša Kusovac, predsjednik OO DPS-a Tivta.

A mogli bismo početi i drugačije: zaustavljanjem rušenja Mamule, i vraćanjem opljačkanih 5,6 miliona evra budžetu Opštine Tivat.

Spisak je predug svega što bismo mogli i morali prije krstionice od 11m2.

Osvijestite se obični članovi i glasači DPS-a, i njihovih koalicionih partnera! Na korak smo od toga da bude prekasno.

Na kraju, Tivatska Akcija zahtijeva javno izjašnjenje od opštinskih odbora vladajućih stranaka, i od svakog odbornika vladajuće koalicije pojedinačno, o ovom besprizornom pokušaju nasilja i izazivanja sukoba sa nesagledivim posljedicama, jer su naredbodavci  ove đavolje rabote u vrhu režima koji podržavate. Da raščistimo jednom za svagda, za svakog od vas – ko ste, što ste, i na što ste spremni ako vam se naredi – saopšteno je iz Tivatske Akcije.

Najčitanije