11 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatski prvaci posadili stablo generacije u velikom Gradskom parku

Sa sadnje drveta generacije u parku

“Čuvaj drvo jer ti treba …Čuvaj da te čuva” naziv je tradicionalne akcije Dječijeg saveza Tivta u kojoj su danas tivatski prvaci posadili stablo generacije u velikom Gradskom parku.

Na taj način, priključili su se  predhodnim generacijama lokalnih  školaraca koji su tokom 15 prošlih godina, ovako simbolično obogaćivali biljni fond parka, kao sjećanje na svoje prve školske dane. Nova vrsta sadnice, Melia azedarach, biće sada samo njihovo drvo za koje će biti nadalje odgovorni i gledati ga kako raste u jednoj od najvećih botanilih bašti na ovom dijelu Jadrana.

Tanja Krstović, ispred službe Zelenilo tivatskog Komunalnog, koje je i doniralo sadnicu, prvacima je kazala da veliki Gradski park u svom biljnom fondu do sada nije imao stablo vrste Melia azedarach – listopadno drvo kojeg krase plodovi slični trešnji, dok njegovi cvjetovi mirišu na vanilu.

Povodom Dječije nedjelje čije je obilježavanje u toku, holovi tivatskih škola i vrtića danas su dobili nove sobne ukrasne biljke, poklon Komunalnog preduzeća

Izvor:S.L

Najčitanije