29.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivćanka pružala seksualne usluge državljaninu Hrvatske, pokušala da ga ucijeni snimkom u dogovoru s mužem

Policija Tivat – foto Boka News

Tivćanka T.H.J (40) i njen muž N.J. (39) uhapšeni su zbog sumnje da su muškarcu iz Hrvatske pokušali da iznude 250.000 eura kako ne bi objavili snimke sa eksplicitnim sadržajem, saopštila je Uprava policije (UP).

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, aktivnostima iz svoje nadležnosti, rasvijetlili tri krivična djela i uhapsila tri osobe, dok je protiv jedne podnijeta krivična prijava, a dvije osobe su procesuirane prekršajno zbog zloupotrebe narkotika.  Tivatska policija je, po nalogu postupajućeg tužioca, uhapsila T.H.J. (40) i N.J. (39), oboje iz Tivta, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo ucjena u pokušaju na štetu muške osobe iz  Hrvatske”, navodi se u saopštenju Uprave policije (UP).

Oštećeni je, kako je navedeno, prethodne četiri godine posjećivao T.H.J. koja mu je u više navrata “pružala usluge masaže i seksualnih usluga, za šta je uzimala novčanu nadoknadu u iznosu od 100 eura”.

“Nakon izvjesnog vremena, u dogovoru sa svojim suprugom N.J., ona je počela da ucjenjuje oštećenog tražeći mu novac u iznosu od 250.000 eura, kako ne bi snimljeni eksplicitni materijal proslijedila njegovoj supruzi”, kazali su iz UP.

Osim toga, kako dodaju, ona mu je upućivala prijetnje po bezbjednost njegove djece.

Iz UP su saopštili da kontrolom vozila kojim je upravljao A.N. (38) iz Cetinja policija je pronašla i oduzela ručno pravljeno vatreno oružje u obliku hemijske olovke sa tri metka cal. 22 mm.

“A. N. je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, kazali su iz policije.

Državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeta je krivična prijava protiv D.G. (47) iz Cetinja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa.

“D.G.  je, kako se sumnja u mjestu Radovići, 7. decembra 2022. godine, koristeći odsustvo oštećenog, provalio u stan i ukrao torbu sa ličnim stvarima. D.G. je, prethodne sedmice, uhapšen u Podgorici zbog sumnje da je izvršio pet krivičnih djela krađa”, naveli su iz policije.

Tokom sprovođenja „Racije“, policija je kod jednog stranog državljanina pronašla manju količinu marihuane.

“Protiv njega je podnijeta prekršajna prijava zbog izvršenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.  Zbog počinjenog prekršaja iz gore pomenutog Zakona uhapšen je R.F. (35) iz Azerbejdžan. Kod njega je policija pronašla i oduzela oko 27,6 grama marihuane”, zaključuju iz UP.

Najčitanije