14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat na simboličan način obilježila Dan planete Zemlje

TO Tivat

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, Turistička organizacija Tivat obezbjedila je 100 sadnica sezonskog cvijeća čija je podjela realizovana ispred prostorija u centru grada.

Nakon podjele sadnica, u saradnji sa avanturističkim klubom K4 i njihovim članovima, u Velikom gradskom parku, održana je orjentaciona igra i traženje skrivenih poruka na temu ovog ekološkog datuma.  Članovima kluba K4, na kraju utrke, TO Tivat je podijelila prigodne poklone, kao i sadnicu Pinjola ( vrsta bora ) koju su mladi članovi donirali Velikom gradskom parku. Poklon sadnica K4 kluba nosi važnu poruku, koju stablo bora čuva za buduće generacije.

TO Tivat

Cjelokupnu akciju ispratilo je i Komunalno preduzeće Tivat, koje je pružilo podršku i omogućilo sadnju ovog stabla uz mali edukativni čas.

Nakon ove akcije, Turistička organizacija Tivat nastavlja sa obilježavanjem važnih datuma u ekološkom kalendaru, a od 01.05.2022.g. kreće sa tradicionalnom akcijom ,,Turistički cvijet“ koja će se u okviru Dana magnolije ove godine održati 29-ti put.

Najčitanije