15 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat organizovala akciju „Dočekajmo sezonu čistiji“

Turistička organizacija Tivat je danas realizovala akciju „Dočekajmo sezonu čistiji“ koja se održala povodom „Dana zaštite životne sredine“.

Ovom akcijom je obuhvaćeno čišćenje plaža: Župa, Cacovo i Opatovo, kao i  pješačke staze: Vrmac koja je prošlog vikenda posjećena, a obilazak staze na Luštici planiran je za narednu sedmicu.

Pored zaposlenih u Turističkoj organizaciji Tivat u akciji su učestvovali učenici V razreda sa svojom učiteljicom Nevenkom Saveljić i učenici RE populacije u prisustvu Ljuljeta Baljaj Vučković i Džafer  Brahimi RE asistenta i medijatora u nastavi. Realizaciju u tehničkoj pomoći su kao i uvijek do sada pružili radnici Komunalnog preduzeća Tivat. Učesnici akcije su zajedno obišli istaknute plaže i udruženim snagama očistili od otpadaka.

Takodje, svoj doprinos TO Tivat je dala  „Zelenim danima“, pružajući na taj način podršku osnovnoj školi „Drago Milović“ u njihovoj akciji oplemenjivanja školskog dvorišnog prostora. Direktorica Gabrijela Glavočić je ispred TO Tivat zajedno sa predstavnicima škole obišla školsko dvorište i donirala sadnicu­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­–masline – kao slimbol plemenitosti i dobrote, koja i od danas nosi ime „Vanjina maslina“, a posvećena je Vanji Matković, da uljepšava dvorište škole.

U sklopu ove akcije upućen je i dopis pojedinim zakupcima plaža u Opštini Tivat da obrate pažnju na urednost plaža kako bi svi zajedno opravdali cilj ove akcije, a to je: ljepši i čistiji grad u susret još uspješnijoj turističkoj sezoni.

Turistička organizacija Tivat se zahvalila svim učesnicima u akciji.

Najčitanije