21 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat predstavila svoju ponudu u okviru manifestacije Dani Crne Gore u Zagrebu

TO Tivat u Zagrebu

U sklopu organizovanih dana Crne Gore u Zagrebu, u ponedjeljak su se na trgu Bana Jelačića kao i u Evropskom domu, predstavljeni turistički potencijali primorskih gradova Crne Gore, kao i glavnog grada Podgorice.

Prezentacija koja je upriličena od strane MORT-a i NTO Crne Gore okupila je brojne posjetitelje, na kojoj su se mogle vidjeti i doživjeti kulturno i tradicionalno nasleđe različitih dijelova Crne Gore.

TO Tivat  je  u prisustvu KUD “Boka” na trgu Bana Jelačića, predstavila tradicionalne igre iz Boke Kotorske, koje su plijenile pažnju brojnih znatiželjnika, te su se izvedene dva puta za redom. Na istom mjestu su se svi prolaznici mogli upoznati i sa promotivnim materijalom grada Tivta, kao i autentičnom bokeškom suvenirskom izložbom “NVO Harkekin”, a svojevrsne poklon razglednice sa kratkim receptima od Žućenice, su pored instant upoznavanja sa ovom neobičnom biljkom i akcentom na tradicionalnu feštu od Žućenice u junu, bile i odličan uvod u Gastro crnogorsko  veče koje se sinoćodržalo u prostorijama Evropskog doma.

Na crnogorskoj večeri su bile prisutne brojne zvanice iz oblasti kulturnog i javnog života Zagreba, mediji, ambasador Crne Gore u Hrvatskoj Gdin Vučinić i brojni predstavnici ministarstva turizma Crne Gore, kao i Hrvatske.

TO Tivat u Zagrebu

Pored brojnih tradicionalnih crnogorskih jela (kačamak, dimljeni krap i sl), jela od i na bazi žućenice, kao i drugih morskih plodova, koja su pripremile organizacija žena Tivta, nisu nikoga ostavila ravnodušnim.

Prezentacija u Zagrebu je bila i odlična prilika za predstavljanje Event kalendara 2019.koji je Turistička organizacija u saradnji sa partnerima kreirala za potrebe regionalne kampanje.

Najčitanije