5 C
Kotor

Slušaj online radio

Tokom vikenda i praznika uhapšeno 68 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Policija – alkohol – ilustacija – foto Boka News

Crnogorska policija je tokom vikenda i praznika koji je obilježen u ponedeljak i utorak, lišila slobode 68 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Iz policije dodaju da je saobraćajna jedinica za prethodna četiri dana na crnogorskim putevima evidentirala 89 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, a osam lica je zadobilo teške tjelesne povrede, dok su 32 lica zadobila lake tjelesne povrede.

-U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 231 prekršajnu prijavu, izdali 1.888 prekršajnih naloga, oduzeli 32 para registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola policija je lišili slobode 68 vozača, od čega 26 vozača u Podgorici- navode u saopštenju.

Dodaju da su pripadnici policije na području sjevera za prethodna četiri dana kontrolisala 798 vozača, od kojih 95 mladih vozača.

-Podnijete su 44 prekršajne prijave i izdato 306 naloga za plaćanje novčanih kazni. Lišeno je slobode 14 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od kojih je jedan vozač iz kategorije mladih vozača. Imajući u vidu da je objavljena Naredba o vremenskom periodu i putu odnosno dijelovima puta na kojima je obavezna upotreba pneumatika za zimsku upotrebu, a koja se primjenjuje u vremenskom periodu od 15. novembra 2023. godine do 1. aprila 2024. godine, apelujemo na sve vozače da poštuju zakonske odredbe u ovoj oblasti i da vozila sa kojima upravljaju u zimskom periodu budu opremljena za zimske uslove voženje, čime će doprinijeti, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju, naveli su.

Najčitanije