15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Tonči Stipanović šampion, Dukić 17, Marković 41. na EP u Andori, Italija

ILCA SEN. E. – jedrenje

Crnogorski jedriličari Milivoj Dukić i Ilija Marković završili su na 17, odnosno 41. mjestu takmičenje u olimpijskoj klasi ILCA 7, na Evropskom prvenstvu u Andori, Italija.

U konkrenciji je bilo 200 takmičara. Oni su plasmanom u finale ispunili cilj.

Nikola Golubović je na debiju, kada su seniorska evropska prvenstva u pitanju, bio odličan u klasi ILCA 6. On je slavio u jednoj od regata, a ukupno je završio na 31. mjestu u generalnom plasmanu.

Uzdanice hravtskog jedrenja i kluba Mornar iz Splita, Tonči Stipanović i Filip Jurišić osvojili su zlatnu, odnosno srebrnu medalju, a razlika između Tončija i Filipa, iznosila je jedan bod poslije devet regata u olimpijskoj klasi ILCA 7. Bronzano odličje pripalo je Pavlos Kontides sa Kipra.

Tonči Stipanović je stigao do pete zlatne medalje na šampionatima Evrope, ima dvije srebrne medalje sa Olimpijskih igara u Japanu i Brazilu, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju kada su planetarne smotre u pitanju.

U olimpijskoj klasi za jedriličarke, ILCA 6, zlatnu medalju osvojila je legendarna Merit Bumaster iz Holandije, do srebra je jedrila Ane Mari Rindom iz Danske, a do bronzane medalje Vasilei Karčalou iz Portugalije.

Najčitanije