23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Tradicionalne zimske kotorske karnevalske fešte 2024. – otvaranje na Prčanju 3. februara

Karneval

Svečano otvaranje Tradicionalnih zimskih kotorskih karnevalskih fešti 2024. biće na Prčanju, u subotu 3. februara  sa početkom u 15 sati. Fešte će otvoriti kapo kotorskog karnevala Branko Knezović koji će proglasiti kraljicu karnevala i uz podizanje karnevalske zastave, dati  riječ  Ilku Maroviću, kapu Prčanjskog karnevala.

To znači da će sa Prčanjskim karnevalom otpočeti  karnevalske svačanosti , koje će trajati do 25.februara. Nakon spaljivanja krnja, u Domu slobode održaće se dječiji maskenbal, u organizaciji NVO „Bope“ i MZ „Prčanj“. Za najbolje maske obezbijeđene su nagrade.

Večernji program nastaviće se na gradskoj rivi koncertom Adija Šoša od 20h, u okviru Kotorskih zimskih svečanosti odnosno Kotor Winter Festa, u saradnji sa Kulturnim centrom.

Karnevalske dane obilježiće i dvije papalade – prčanjska „Pašticada“ u Domu slobode 10.februara od 19h nakon koje je planiran večernji koncert Stele Rade na kotorskoj rivi, i Karnevalska takmičarska njokada u ŠC „Kamelija“, 16.februara od 19 sati.

U saradnji sa ŠC „Kamelija“ 17. februara u 17.30h počeće Dječiji maskenbal .

Veliki maskenbal biće u petak, 23.februara od 21h u P.C. “Vukšić”. Goste će zabavljati ANSAMBL TOĆ I KLAPA “ASA VOĆE”

Zimske karnevalske fešte završavaju se u nedelju 25. febuara 2024.g velikom karnevalskom povorkom, suđenjem i spaljivanjem karnevala, koncertima lokalnih bendova – Vis Tetra i Ansambl Toć i koncertom Crvene jabuke na Trgu od oružja.

Na dan karnevala izaći će i humorističko – satirični list „Karampana“.

Kutija predviđena za dostavljanje tekstova koji čine sadržaj ovog lista već se nalazi na Kamenom kiosku, ispred glavnih gradskih vrata.

Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizaror lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor.

Medijski sponzori: RTVCG, Radio Kotor, Boka news, Travel Montenegro, Kotor.info, Share Montenegro, Feral Bar, Culture corner.

Najčitanije