25 C
Kotor

Slušaj online radio

Tradicionalni susret popularnih spačeka

Novi list – Foto Vedran Karuza

Tradicionalni susret vlasnika spačeka vratio se ove godine u Tribalj kod Crikvenice, okupivši 70 citroenovih vintage klasika, od kojih je nastariji bio model iz 1963.

Susret je počeo okupljanjem sudionika, popularnih spačeka i njihovih vlasnika u Triblju, nakon čega je uslijedio zabavni program uz Tribaljsko jezero.

Tradicionalna vožnja spačekima vozila se u subotu trasom iz Triblja prema Driveniku, preko Križišća, Hreljina, Zlobina, sve do Fužina i Liča, odakle su se sudionici spustili preko visoravni Lukovo do Bribira i završili u Novom Vinodolskom, u vinorodnom predjelu Pavlomiru.

Najstariji u konvoju bio je model iz 1963. godine, ali toliko dobro održavan da bi se mogao „prodati“ i za znatno mlađeg spačeka.

Ovakve priredbe što afirmiraju poznati citroenov automobilski klasik uvijek su bile atraktivne, pa je i ova pobudila zanimanje domaćeg stanovništva crikveničko-vinodolske rivijere i njihovih turista.

Stanka je proteklih dviju godina bila zbog pandemije covida.

Susret je održan u organizaciji Hrvatskog 2CV Citroen kluba, te uz partnere i sponzore Turističku zajednicu Vinodolske općine i HEP-Hidroelektranu Vinodol Tribalj.

Izvor:Hina

Najčitanije