15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Treći “Luštica Bay festival jesenjih boja” u subotu 13. novembra

Atmosfera sa sajma – Luštica Bay

Treći “Luštica Bay festival jesenjih boja”, na kome će se predstaviti domaći proizvođači hrane, slatkih delicija, kozmetike i rukotvorina biće održan u subotu, 13. novembra, na više lokacija na šetalištu u Marina naselju, uz gastronomske domaće specijalitete, mažoret marš, splet folklornih igara, te likovnu radionicu i poseban program za najmlađe posjetioce.

Manifestacija u slavu jeseni počeće u 11 sati a sve do 16 sati u pažljivo osmišljenom programu predstaviće se proizvođači sa Luštice, iz Boke i okruženja. Mališane očekuju jesenja umjetnička radionica, zabavna trka u vrećama za djecu i roditelje, te dizajniranje kostima i haljina od lišća uz reviju izrađenih modela. Radionice će se održati u Amfiteatru uz prisustvo animatora i otvorene su za sve posjetioce.

Posjetiocima će biti ponuđeni domaći sirevi „Fromagerie Ovchar“ luštičkog proizvođača ukrajinskog porijekla Olge Ovchar, proizvodi od meda „Pčelarskog gazdinstva Cimbaljević“, proizvodi Natashe Garmash, uzgajivača povrća, te riba iz „Fishermans’s Smokehouse“ i slatkiši Annabella Candy & Gift Shop.  Ručno rađene sapune, kozmetiku, aksesoar za kosu, i cvijeće ponudiće Nina Lakičević  “Soapy by Nina”, “Tauretis Natural” „Krasivabykr“ Kristina Radoičić i Flower Shop “Nina”.

Zainteresovani ljubitelji umjetnosti svoja umijeća će moći da unaprijede na likovnoj radionici  za odrasle „Art By You“, koju vodi Dubravka Milivojević, akademska slikarka iz Kotora. Radionica je prilika za odrasle ljubitelje likovne umjetnosti da istraže sopstveni likovni potencijali i interesovanja, kroz interakciju i učenje najrazličitijih likovnih tehnika a prijave su moguće putem i-mejla events@lusticabay.com. Milivojević inače vodi dvojezičnu likovnu radionicu već nekoliko godina u hotelu “The Chedi” koju pohađaju stanovnici i posjetioci Luštice Bay, uzrasta od tri do 15 godina.

Sajam – Luštica Bay

Gotovo cjelodnevni program za mališane počeće u 11 časova umjetničkom radionicom za djecu „Arts & Crafts s Dubravkom Milivojević“ na temu jeseni, tokom koje će uz pomoć profesorice Milivojević mališani praviti crteže sa jesenjim motivima. U sklopu zabavnog nadmetanja „Autumn Relay Races“ u 13 časova, djeca i roditelji će imati priliku da zajedno učestvuju u urnebesnoj trci u vrećama, dok u 15 časova počinje „Colours of Autumn Costume Making“, radionica dizajniranja i izrade kostima/ haljina od lišća, nakon koje će talenat učesnika i izrađeni modeli biti prikazani na reviji.

Restoran The Spot će ovom prilikom u periodu od 12.30 do 22 časa prirediti “Pumpkin Day” odnosno posebnu ponudu jela od bundeve. U periodu od podneva do 13 časova na programu su i performans mažoretki iz plesnog studia “Modest” iz Tivta kao i Folklornog ansambla „Nikola Đurković“ iz Kotora.

„Kao integrisano naselje koje živi 365 dana u godini, Luštica Bay nudi raznovrsna dešavanja po mjeri svakog gosta i posjetioca tokom svih 12 mjeseci. Morski ambijent u jesenjem pejzažu je idealno okruženje za opuštanje i uživanje uz domaće proizvode i kvalitetnu gastro-ponudu te vrhunsku zabavu napolju. Kao porodična zajednica uvijek nastojimo da naši programi obuhvate sve generacije i obezbijede prilike za rekreaciju cijele porodice. Jesenji sajam je već nekoliko godina veoma popularan i privuče veliki broj ljubitelja domaćih proizvoda, gastrodelicija i mediteranskog jesenjeg pejzaža“, saopštila je Sonja Banićević iz sektora organizacije događaja u Luštici Bay. Prvo izdanje „Luštica Bay festivala jesenjih boja“, u oktobru 2018. godine okupilo je brojne učesnike i goste što je pokazalo da su manifestacije ovog tipa veoma interesantne posjetiocima a korisne izlagačima.

Luštica Bay pruža gostima i posjetiocima izuzetan ugođaj, istinsko zadovoljstvo za sva čula, i niz sadržaja i kreativno osmišljenih manifestacija u kojima će se relaksirati na kopnu i moru. Nakon posjete sajmu i štandovima sa proivodima izlagača, posjetioci mogu gustirati najfinije gastronomske specijalitete u brojnim barovima i restoranima pored obale mora, prošetati se naseljem uz posjetu odabranim buticima i trgovinama ili uživati u pogledu na pučinu sa lukobrana i svjetionika.

Treći Luštica Bay jesenji sajam boja biće održan uz poštovanje epidemioloških mjera, I u tom smislu su moguće manje izmjene programa ili učešća izlagača.

Najčitanije