17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Tri dana do otvorenja Pelješkog mosta, turisti traže sobu s pogledom na most

Pelješki most – foto Dalmacija danas

“Kada je riječ o benefitima Pelješkog mosta, osim što će povezati Hrvatsku, dolazak će biti brži, jednostavniji i lakši. Neće biti više prolaska kroz Neum, graničnih kontrola, čekanja u kolonama i zastoja. Most je već sada postao atrakcija, jer se turisti zaustavljaju u njegovoj blizini i fotografiraju. I s jedne i s druge strane mosta traže se sobe s pogledom na most”, kazala je za središnji Dnevnik novinarka Sandra Lacković.

Do utorka sve će biti spremno za otvorenje Pelješkog mosta. Radi se na završnim detaljima na pristupnim cestama na čvoru Duboka i Brijesta. Stanovnici mjesta najbližih Pelješkom mostu s nestrpljenjem čekaju otvorenje i pripremaju zabavu za sve posjetitelje.

Detalji programa na dan otvorenja već su poznati. S obje strane mosta cijelog dana za sve posjetitelje trajat će bogat zabavni program, u kojem će sudjelovati razni sastavi i izvođači.

Dan otvorenja sve je bliže. Stanovnici mjesta s obje strane mosta godinama su pratili njegovu izgradnju. U pogledu na ovaj velebni objekt svakodnevno uživa i bivši predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

“Osjećaj je veličanstven, ne znam jel to dovoljan izraz. Puni smo ponosa, zadovoljstva, puni smo tog što smo očekivali tolika stoljeća. Evo, nakon 304 godine to smo riješili – to je zaista nešto veličanstveno” , kazao je Luka Bebić, bivši predsjednik Hrvatskog Sabora.

Turistička mjesta u općini Slivno i ove sezone bilježe odlične turističke rezultate, a na dan otvorenja mosta traži se krevet više. Ni zabave neće nedostajati. To su potvrdili i načelnik općine Slivno Smiljan Mustapić, a i ugostitelj Branko Babić, koji je kazao da su ga zvali iz Makarske i Šibenika te pitali gdje mogu vezati brod.

Do svečanosti otvorenja mosta koji će nakon 300 godina ponovno spojiti Hrvatsku još su samo tri dana.

Izvor:HRT

Najčitanije