12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tripo Sindik zasadio maslinu za dan OŠ “Drago Milović”

Tripo Sindik zasadio maslinu za dan OŠ “Drago Milović”

Povodom 9.maja- Dana te škole, bivši učenik OŠ “Drago Milović”iz Tivta, pomorac Tripo Sindik, danas je u dvorištu ove obrazovne ustanove zasadio maslinu koju je poklonio školi.

Sindik je inače, prije takno 35-godina, kao tadašnji učenik četvrtog razreda tivatske škole, na svečansoti obilježavanja početka izgradnje njene nove zgrade, položio kamen-temeljac za taj objekat što su ga Tivćani gradili samodoprinosom i kreditnim sredstvima.

Čovjek koji je 1984. na taj način obilježio početak izgradnje školske zgrade, danas je sadnjom masline, odlučio dati svoj doprinos akciji “Zeleni osmjeh za školu”, a koja je minulih dana na inicijativu nastavnice Nevenske Saveljič, sprovođena na uređenju i oplemenjavanju školskog dvorišta novim biljkama.

Tripo Sindik kamen temeljac prije 35 godina

„Kao đak četvrtog razreda, 1984. polagao sam kamen temeljac za ovu školu. Čini mi se da je to bilo toliko davno da se jedva i sjećam. Sve je bilo nekako drugačije. Divan je osjećaj vidjeti da to danas sve funkcioniše i da se obnavlja. Bio sam suviše mali da bih tada osjetio neke velike emocije. Više sam bio zbunjen, ali uradio sam što treba. Dvije godine nakon tog dana, preselili smo se u novi objekat iz stare škole koja je bila privremena nakon zemljotresa, a u ovoj školi pohađao sam sedmi i osmi razred“ – prisjetio se danas Tripo Sindik.

„U novoj školi tada je sve bilo uredno, čisto, novo, lijepo. Drago mi je da se danas prave ovakve akcije i da se obnavlja ova škola“- zaključio je on.

Tripo Sindik zasadio maslinu za dan OŠ “Drago Milović”

Inače, akciji “Zeleni osmijeh za školu” koja za cilj ima sa se u dogledno vrijeme u dvorištu najveće tivatske obrazovne ustanove napravi i svojevrsna mini-botanička bašta,  priključila se Služba Gradskog zelenila tivatskog Komunalnog preduzeća, na čelu sa Tanjom Krstović, Vodovod i kanalizacija,  Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat te brojne nevladine organizacije i pojedinci koji su podržale aktivnosti na uređenja školskog dvorišta.

Izvor:S.L

Najčitanije