7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Trka sećanja na Dragoljuba Đuričića u okviru 3. Beogradskog polumaratona

Dragoljub Đuričić

U znak sjećanja na preminulog umjetnika, prijatelji, kolege i poštovaoci poznatog bubnjara trčaće u majicama sa njegovim likom


Prijatelji, kolege i poštovaoci legendarnog bubnjara Dragoljuba Đuričića trčaće Porodičnu trku u bijelim majicama sa njegovim likom.

Svi zainteresovani pozvani su da im se pridruže, u nedelju, 27. novembra u 09 sati ispred crkve Svetog Marka, Beograd, odakle trka počinje.

Ovu inicijativu pokrenule su Viktorija i Natalija Samardžić koje su žensku trku u septembru ove godine prošle u majicama sa Đuričićevim likom i posvetile pređene kilometre sjećanju na njega.

Uz podršku direktora Beogradskog maratona Darka Habuša, u sklopu Porodične trke, čija trasa ove godine prolazi i ulicom u kojoj je Dragoljub Đuričić živio, održaće se i trka sjećanja na preminulog umjetnika.

Dragoljub Đurić bio je heroj Beogradskog maratona i punu deceniju sa svojim bubnjarima bodrio trkače u tunelu ispod Brankovog mosta, gde je oslikan i mural posvećen njemu.

Rođen je na Cetinju 10. februara 1953. Svirao je u “Yu Grupi”, “Leb i solu”, “Kerber”, bio je i bubnjar Zdravka Čolića i Đorđa Balaševića.

Preminuo je od korone u martu 2021. godine.

Najčitanije