23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Trobojke, ocila, “srbski pojci” i masovno kršenje mjera u Tivtu

Sa koncerta u Tivtu foto Analitika

Uz poznatu koreografiju, ‘prigodan’ repertoar kao i kršenje aktuelnih mjera obilježili su koncert koji je sinoć održan na Ljetnjoj pozornici Centra za kulturu u Tivtu.

Kako je saopšteno u ranijoj najavi, događaj je bio humanitarnog karaktera, organizovalo ga je Bratstvo srpske pravoslavne omladine “Sveti Pantelejmon”, a nastupili su “Srbski pravoslavni pojci”, dječji hor “Jedinstvo”, Branka Zečević, Miloš Bogdanović, Maksim Vojvodić i “Beogradski sindikat”.

Sve je proteklo i uz već poznat repertoar – od klicanja Kosovu, srcu Srbije, do “Tamo daleko”.

Aktuelnim mjerama jasno je navedeno kako su dozvoljene javne priredbe, politički i privatni skupovi, proslave, žurke, svadbe i druge manifestacije na otvorenim površinama uz prisustvo do 100 lica. Očigledno je, međutim, kako je okupljanju u Tivtu prisustvovao znatno veći broj posjetilaca.

Uoči koncerta, aktivisti su u Tivtu dočekali članove sastava “Beogradski sindikat”, uz transparente sa trobojkama i pjesmama o – Kosovu.

Dok je dio korisnika društvenih mreža kasno sinoć dijelio snimke sa događaja konstatujući “Tivat nikad lepši”, dio njih ogorčeno se obratio konstituentima aktuelne vlasti, Ministarstvu zdravlja, Institutu za javno zdravlje, ali i Socijaldemokratskoj partiji, koja je dio vladajuće većine u tom gradu.

Na internet prezentaciji tivatskog Centra za kulturu, koji gazduje Ljetnjom pozornicom, stoji podatak kako kapacitet gledališta iznosi oko 1.100 mjesta.

Izvor:Analitika

Najčitanije