17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Turiste za praznike dočekale raskopane ulice…

U svim vidovima registrovanog smještaja na području tivatske opštine, trenutno boravi  1.917 zvanično prijavljenih turista, što je 53 odsto bolja posjeta nego na isti dan prošle godine, saopšteno je iz  Turističke organizacije Tivta.

Goste koji su stigli za uskršnje i prvomajske praznike dočekali smo raskopanih ulica, sa građevinskim radovima na izgradnji putne infrastrukture i sa rekonstrukcijom trotoara, što odaje ružnu sliku grada i ne doprinosi povećanju kvaliteta turističke ponude.

Nekoliko dana se slavilo, pa su tako i radovi stali. U širem centru Tivta sastrugan je asfalt, podiže se velika prašina, a uslijed kiša koje su uslijedile na putu su se otvorile rupe. Pritom, nema putne signalizacije sa upozorenjima o radovima…

Osim turista i mještani su izrazili nezadovoljstvo zbog radova koji su se odužili. Smatraju da se sve to  moglo mnogo ranije početi i završiti prije uskršnjih i prvomajskih praznika.

Raskopane ulice u Tivtu

„Ovo predugo traje. Nisu morali strugati asfalt dok nisu završili postavljanje novih ivičnjaka za trotoare. Nemamo gdje da parkiramo auta, stanovi su nam puni prašine. Sve u svemu, ovo vam je kao da smo u Bejrut“ – kazao nam je mještanin  koji je želio ostati anoniman.

Podsjetimo, iz Opštine Tivat je krajem marta saopšteno da asfaltiranje lokalnih saobraćajnica i sanacija trotoara i šetališnih staza, ukupno vrijedni 600.000 eura, a biće odrađeni na 33 lokacije. Sanacija trotoara i šetališnih staza ugovorene vrijednosti 96.000 eura trajaće 30 dana, a radove izvodi Asfalt beton gradnja iz Podgorice, saopšteno je tada iz Opštine Tivat.

Sanacija trotoarskih površina izvodi se u ulicama: Luke Tomanovića, Đačkoj, Njegoševoj, 21. novembra, II Dalmatinske, Palih Boraca i Karpoškoj.

Prvu fazu asfaltiranja lokalnih saobraćajnica, u ukupnoj površini od 33 700 m2, na 26 lokacija realizuje podgorička kompanija “Bemax“. Investicija je vrijedna 504.000 eura, a ugovoreni rok za realizaciju je 45 dana.

Druga faza asfaltiranja lokalnih saobraćajnica, vrijedna 600.000 eura, planirana je nakon turističke sezone.

Izvor:M.M

Najčitanije