35 C
Kotor

Slušaj online radio

Turističke kompanije u Hrvatskoj već traže radnike za narednu sezonu

Kuvari

U cilju razvoja turizma visokog kvaliteta u Hrvatskoj biće nužno povećati i osigurati cjelogodišnja primanja i poboljšati uslove rada, piše Poslovni dnevnik i dodaje da su turističke kompanije već krenule u osiguravanju za sljedeću godinu s radnom snagom, koja će biti najveći izazov u 2022.

Iz kompanije Valamar javljaju da će nagraditi sve svoje zaposlene za izuzetno zahtjevnu sezonu stimulacijama do 1600 kuna (oko 210 eura).

Iz Plave lagune Poslovni dnevnik saznaje da se ove godine vraća na snagu odredba Kolektivnog ugovora o neto stimulacijama za vrijeme sezone pa će radnik kao i u prijašnjim sezonama ostvariti pravo bonuse.

Iz Maistre kažu da su nagradili svoje zaposlene za ostvarene rezultate u ljetnoj sezoni isplatom novčane nagrade u periodu od jula do septembra u ukupnom iznosu od 4200 kuna (oko 560 eura). Nagrada je isplaćena svim zaposlenima u radnom odnosu, stalnim i sezonskim.

“Kako bi se zadržali radnici u turizmu, u Valamaru je pokrenut program za cjelogodišnje zapošljavanje do naredne turističke sezone. U dogovoru sa sindikatima kroz program zapošljavanja bi 400 najlojalnijih sezonaca u toku jeseni postali stalni radnici na neodređeno i osigurali cjelogodišnji posao”, pojasnili su.

Najčitanije