22 C
Kotor

Slušaj online radio

Turkish Airlines planira pokretanje direktne linije Istanbul – Dubrovnik

Aerodrom Dubrovnik – foto Boka News

Na inicijativu Turističke zajednice grada Dubrovnika, održan je sastanak na kojem su sudjelovali direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić i direktor podružnice Turkish Airlinesa u Dubrovniku Sadrettin Tuncer. Tema sastanka bila je ponovno pokretanje direktnih letova iz Istanbula za Dubrovnik u nadolazećoj turističkoj sezoni. Direktna zračna linija s Istanbulom od izuzetne je važnosti za Dubrovnik jer je poveznica putnicima iz Azije i Amerike.

Direktor dubrovačke podružnice Turkish Airlinesa naglasio je da su optimistični u vezi ponovne uspostave direktnih letova Istanbul – Dubrovnik početkom turističke sezone zbog pojave cijepiva i povoljnije epidemiološke situacije.

Na sastanku je bilo govora i o marketinškim aktivnostima Turističke zajednice grada Dubrovnika u okviru promotivne platforme Turkish Airlinesa te saradnji za ugošćavanje novinara i influencera.

Avioprijevoznik Turkish Airlines, kao jedna od vodećih avio kompanija na svijetu raspolaže s oko 360 aviona, leti u 127 zemalja, 319 gradova te slijeće u 323 zračne luke. U Dubrovnik je Turkish Airlines počeo letjeti 2016. godine svakodnevno tokom ljetnih mjeseci, a ubrzo zatim je uveo i zimske letove četiri puta sedmično.

Najčitanije