8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

U Antaliji – Stari gulet na suhom iznajmljuju kao luksuzni turistički smještaj

VILA GULET

Naši bespravni graditelji toga se još nisu sjetili. Kad u tihoj otočnoj uvali kupe zemljište, oni najprije tamo “posade” prikolicu, pa joj skinu točkove, pa malo ozidaju, pa…znate već  kako to kod nas ide. Turci su se u tome pokazali puno pametnijima, a cijela stvar nije samo legalna, nego i vrlo atraktivna – u tihoj uvali u Antaliji “posadili” su stari gulet i od njega napravili vilu s bazenom koja se, naravno, iznajmljuje kao luksuzni turistički smještaj pod nazivom “Villa Calypso”.

Gulet je tradicionalni drveni brod s jugozapadnih obala Turske, a sve češće ga vidimo na našim obalama Jadrana gdje ga koristimo za višednevne izlete turista. I sad ga zamislite izvučenog na kraj, uz njega prirodnu terasu s roštiljem…

Na provi bazen veličine 4 sa 5 metara s ležaljkama, a na središnjoj palubi, u hladu tende, veliki obiteljski stol s pogledom od 360 stupnjeva na more i obližnja brda. Osjećaj je kao da ste vezani negdje uz rivu, s mirisom mora i okusom soli, ali nema galame koja s time inače ide. Živite na jahti, hvalite more, ali se držite kraja i svih prednosti koje vam ono pruža. Glavna kabina ima veliki bračni krevet, kupaonicu s walk-in tušem i jacuzzijem, a sve klimatizirano. Kuhinja i dnevni boravak opremljeni su kao kod kuće, samo nekako ljepše, jahtaški. Za ovakvu “jahtu” ne treba vam skiper i posada, samo ugodno društvo, a sve se lako može iznajmiti preko Airbnba ili Bookinga.

(J. K.)

Najčitanije