9 C
Kotor

Slušaj online radio

U Australiji zaplijenjen kokain vrijedan 70 miliona dolara

msc-joanna

Australske vlasti zaplijenile su preko 200 kilograma kokaina na području luke Sydney. Droga se krijumčarila na MSC-ovom kontejnerašu.

Australska policija je prije gotovo sedam dana dobila podatke o teretnom brodu koji navodno prevozi veliku količinu kokaina i kreće se prema Australiji. Cilj je bio jednostavan – presresti pošiljku i uhititi osobe uključene u krijumčarsku operaciju.

MSC JOANNA, pod zastavom Paname, je bio praćen tokom cijelog svog putovanja. AIS podaci sugeriraju da je brod krenuo iz Europe u veljači prolazeći Sueskim kanalom na putu za Australiju.

Zračni nadzor koji su provele australske vlasti je snimio kako mali brod koji je krenuo iz predgrađa Sydneya putuje do kontejneraša, gdje je 11 sanduka (koji su sadržavali 199 blokova kokaina) iskrcano  s kontejneraša.

11. marta 2021. uhićen je 27-godišnji australski državljanin, član posade. Nakon hapšenja, MSC JOANNA također je temeljito pretražen. Međutim, nije bilo dodatnih uhićenja.

Dužnosnici su odbili otkriti podatke o prirodi njihove istrage i o tome tko je na brodu mogao još biti upleten u krijumčarenje.

Najčitanije